HRVATSKI LIST UPOREDIO VUČIĆA S HITLEROM! Još jedna skandalozna naslovnica u Hrvatskoj: VREĐAJU SRBIJU, ALI I SVE ŽRTVE NACIZMA
Foto: AP Jason Decrow, Pritnscreen

kampanja se nastavlja

HRVATSKI LIST UPOREDIO VUČIĆA S HITLEROM! Još jedna skandalozna naslovnica u Hrvatskoj: VREĐAJU SRBIJU, ALI I SVE ŽRTVE NACIZMA

Politika -

U Hrvatskoj je po ko zna koji put osvanula sramna naslovna strana koja ne samo da prelazi dobar ukus, već i vređa zdrav razum.

Na naslovnoj strani magazina Ekspres objavljena je fotomontaža koja prikazuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao Adolfa Hitlera, a sa njim su na isti način predstavljeni i mađarski premijer Viktor Orban i pobednica nedavno održanih izbora u Italiji Đorđa Meloni.

Autori sramne naslovnice su na portretima ovih političara montirali karakteristične Hitlerove brkove i to u bojama zastava zemalja koje predstavljaju.

Ekspres
foto: Printscreen

Skandalozna naslovnica i slikom i naslovom „Achtung: Hrvatska između tri mini fašizma“ sugeriše čitaocima da su Srbija, Mađarska i Italija za najviše državne zvaničnike izabrale zapravo Hitlere i prigrlile njegovu pogubnu i užasnu politiku nacionalsocijalizma.

Takvom tvrdnjom pređena je svaka granica dozvoljene kritike u medijima, jer se ovakvim potezom drsko vređaju građani Srbije, Mađarske i Italije, ali i milionske žrtve koje su Hitler i njegova ideologija ostavili za sobom.

Pomenuti hrvatski magazin i ranije je (zlo)upotrebljavao hitlerovske simbole kako bi ocrnio Srbiju i njenog predsednika. Jedna od do sada najbolesnijih naslovnih strana bila je ona na kojoj je Vučić prikazan zavijen u hrvatsku zastavu, sa namontiranim klovnovskim nosem i sa uzdignutom desnom rukom, u stilu karakretističnog nacističkog pozdrava. Uz takvu fotomontažu objavljen je naslov „Srpski psiho“.

I ostali mediji u Hrvatskoj nisu mnogo zaostajali za vređanjima srpskog predsednika, posebno posle zabrane hrvatskih vlasti da poseti Jasenovac. Tada su se ređali naslovi poput "Sve pretnje malog Putina: Zašto Vučićev režim kremaljskom propagandom stalno podgreva atmosferu mogućeg rata“, „Hrvatska, nažalost, zavisi od Vučićevog ludila i, srećom, Plenkovićeve mirnoće“ i tekstova u kojima se čak predlagalo da se Vučić pusti da dođe u Hrvatsku i onda uhapsi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track