DETALJI IZ ŽIVOTA LEPE DOKTORKE MILICE: Uvek elegantna, premijerki Brnabić podrška je već 12 godina, a evo kome se divi (FOTO)
Foto: Nenad Kostić

medicinu završila u roku sa svim desetkama

DETALJI IZ ŽIVOTA LEPE DOKTORKE MILICE: Uvek elegantna, premijerki Brnabić podrška je već 12 godina, a evo kome se divi (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Ugledna beogradska doktorka Milica Đurđić, partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić, gde god se pojavi budi pažnju, a o njoj su pisale i mnoge velike svetske novinske kuće navodeći pre svega njenu eleganciju.

U javnosti se ne pojavljuju često, a kad se to desi obično su to koncerti klasične ili džez muzike, te pozorišne predstave na kojima dr Milica uvek ostavi utisak nekom od svojih odevnih kombinacija.

Ana Brnabić
foto: AP / Darko Vojinović

Poslednji put zajedno su u javnosti bile u Londonu, na upisivanju u knjigu žalosti povodom smrti britanske kraljice Elizabete Druge. To jedna od njihovih retkih zajedničkih fotografija.

Ređala samo desetke

O dr Đurđić zna se da je medicinu završila u roku, sa svim desetkama. Lekarsku karijeru započela je u Kliničkom centru Srbije, u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu, tako što se kao mlada doktorka javila na konkurs.

Prvi i jedini intervju lepa doktorka dala je za L’Officiel Arabia, 2021. godine a povod je bio nastup Srbije na Svetskoj izložbi EXPO u Dubaiju. Fotografisana je u rekonstruisanoj zgradi Geozavoda noseći brendiranu odeću najpriznatijih srpskih dizajnera.

Strancima je predstavila Srbiju na najbolji mogući način govoreći o modi, Beogradu, lepotama planina poput Tare, Stare planine ili Fruške gore... Tada je rekla i da su joj dva omiljena mesta u glavnom gradu Hipodrom i Filharmonija.

- Postoje dva mesta u Beogradu koja obožavam – Hipodrom i Filharmonija. Oba su autentična i jedinstvena. Beogradski hipodrom je najstariji sportski objekat, mesto puno istorije i emocija, nešto u čemu uživaju cele porodice. Takva je i Filharmonija... često tamo pratimo koncerte“, rekla je dr Đurđić.

Dotakla se i poznatih žena u srpskoj istoriji rekavši ko su joj uzori.

- Mnogo je žena u srpskoj istoriji, ali i našoj sadašnjosti, kojima se divim i koje me inspirišu, posebno kada stvari postanu teške. Jedna od njih je i Ksenija Atanasijević, prva doktorka u Srbiji, filozofkinja i prva profesorka Univerziteta u Beogradu.

- Ali i naša umetnica/slikarka Milena Pavlović Barili. Naša naučnica Gordana Vunjak Novaković, biomedicinska inženjerka, i profesorka na Kolumbija Univerzitetu, dobitnica Evropske nagrade za pronalazače 2021, a takođe i jedna od kreativnih ambasadorki Srbije. Biljana Srbljanović, naša međunarodno priznata i nagrađivana dramska književnica.

Sve su to žene koje su živele u različitim vremenima i pod različitim okolnostima, ali su sve one pomerale granice za sve nas dalje - rekla je Đurđićeva tada u intervjuu.

Kada su je pitali koji savet bi dala mladim devojkama, rekla je da se ne smatra kvalifikovanom za to.

- Takođe mislim da bi to bilo pretenciozno. Trudila sam se tokom svog života da ostanem verna sebi, ali svaki pojedinac bira svoj put i svaki od tih izbora treba podjednako poštovati, a ne osuđivati, kazala je Đurđićeva.

Ko je bila Ksenija Atanasijević kojoj se doktorka divi

Ksenija Atanasijević
foto: sr.wikipedia.org printscreen

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track