Najnovije vesti

VANREDNO OBRAĆANJE PETKOVIĆA: Svi se prave ludi, puštaju Kurtija da ide u opasne akcije! NEĆEMO DOZVOLITI DA NAŠ NAROD STRADA
Foto: Printscreen/PINK

iz vlade srbije

VANREDNO OBRAĆANJE PETKOVIĆA: Svi se prave ludi, puštaju Kurtija da ide u opasne akcije! NEĆEMO DOZVOLITI DA NAŠ NAROD STRADA

Politika
23:36h

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković obratio se javnosti povodom upada policije Aljbina Kurtija u Severnu Mitrovicu.

"Kurti je nastavio sa protivpravnim akcijama u cilju okupacije severa Kosova i Metohije", počeo je Petković.

"Pripadnici ROSU su se vrteli po dvorištu vrtića dok su unutra spavale bebe i mala deca. Možete da zamislite kako su se osećali roditelji".

Izjava Petra Petkovića povodom situacije u Severnoj Mitrovici
01:00

Izjava Petra Petkovića povodom situacije u Severnoj Mitrovici

"Po našim saznanjima oko 300-350 Kurtijevih policajaca sa dugim cevima i uz pratnju oklopnih vozila upali su oko 20.30 u Severnu Mitrovicu".

"Kao razlog su naveli to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama navodno uplašeni".

"Iz pet policijskih regiona stotine njih je upalo u Severnu Mitrovicu iako po Briselskom sporazumu i tački 5 nemaju pravo. Jasno je definisano da može da bude prisutna samo policija direktorata sever. Svi se prave ludi. Puštaju Kurtija da ide u ovako opasne akcije i sahrani Briselski sporazum".

"Predsednik Vučić će od sutra imati važna sastanke".

"Kurti želi da izazove apsolutno nasilje i protera srpski narod sa KiM. Pogledajte šta se dešava u toku samo jednog dana. Napada vrtiće".

"Sve što rade Srbi, mora da bude napadnuto, mora da bude kažnjeno".

Petar Petković
foto: Printscreen/PINK

"Beograd će razmotriti povratak 1000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM".

"Predsednik Vučić je više puta ponovio da se neće ponoviti ni 'pogrom' ni 'oluja', a kao da mnogi naročito na Zapadu to nisu dobro razumeli".

"Nadam se da oni koji treba da urazume Kurtija, shvataju šta znači ova važna poruka. Nećemo dozvoliti da naš narod strada".

"Nismo mi ušli u provokacije niti prekršili Briselski sporazum, već sve to radi Aljbin Kurti koga neko to očigledno pušta. Zato, gospodo sa Zapada, nemojte da budete iznenađeni".

"Govorim mirno, jer smo apsolutno sigurni u naše odluke".

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja