ODRŽAN ŠESTI PROTEST DELA OPOZICIJE: Učesnici prošetali do zgrade Vlade, govornici se prethodno obratili ispred Narodne skupštine
Foto: Uroš Arsić/Mondo

ODRŽAN ŠESTI PROTEST DELA OPOZICIJE: Učesnici prošetali do zgrade Vlade, govornici se prethodno obratili ispred Narodne skupštine

Politika -

Deo opozicije šesti put organizovao je protest "Srbija protiv nasilja".

Protest je počeo oko 18 časova ispred Narodne skupštine u Beogradu, zbog čega je bio zatvoren saobraćaj u centru, a nakon čega su se okupljenima obratili govornici.

Nešto oko pola osam počela je protesna šetnja do zgrade Vlade, gde je napravljen takozvani "prsten", nakon čega su protesti završeni.

21.20 - Građani se polako razilaze, protest se završava

20.30 - Formiran "prsten oko Vlade Srbije"

Planirano je da "prsten" formiran oko zgrade Vlade Srbije obuhvati Balkansku ulicu, Ulicu admirala Geprata i Ulicu kneza Miloša.

20.00 - Prvi demonstranti već pristigli ispred zgrade Vlade Srbije

19.30 - Počela šetnja

Posle obraćanja govornika ispred Narodne skupštine, protestna kolona je krenula u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra u pravcu Pravnog fakulteta, a onda Beogradskom ulicom, preko Slavije i Nemanjine ulice do Vlade Srbije.

19.35 - Oajavljen "novi oblik protesta"

Program protesta je završio glumac Hadži Nenad Maričić koji je pročitao zahteve protesta, ali je preneo i poruku organizatora.

- Obraćam vam se u ime organizatora. Ako do kraja sledeće nedelje ne budu ispunjeni zahtevi, protesti će dobiti novi oblik. Sa bine ćemo krenuti u nove akcije, zato pozivam da nas bude više nego ikad.

19.20 - Obratio se i glumac Milan Marić

18.50 - Profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović se obratio prisutnima i nastavnica srpskog jezika iz Beograda Marina Vidojević

Protest
foto: Zorana Jevtić

18.35 - Glumica Jelisaveta Seka Sablić održala govor, a zatim i vojni letač-zastavnik Saša Jovanović, kolega stradalog Omera Mehića

Protest
foto: Uroš Arsić/Mondo

18.30 - Govornici počeli sa obraćanjem okupljenima

Na bini ispred Narodne skupštine počela su obraćanja.

Za govornicom je uvodni govor održao glumac Hadži Nenad Maričić.

Protest
foto: Uroš Arsić/Mondo

18.08 - Političari na protestu

Od opozicionih političara na današnji protest su došli lider Narodne stranke Vuk Jeremić , poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović i lider pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, predsednik DS Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

Protest
foto: Zorana Jevtić

18.00 - Počeo protest, blokiran saobraćaj kod Skupštine

Učesnici protesta su oko 18 sati počeli da se okupljaju ispred Narodne skupštine u Beogradu, odakle će im se obratili glumci Jelisaveta Seka Sablić i Milan Marić, zastavnik-letač u penziji Saša Jovanović, kolega stradalog Omera Mehića, profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović, nastavnica iz Beograda Marina Vidojević i student Filozofskog fakulteta Vanja Đurđić.

Za saobraćaj su bili zatvoreni deo Bulevara kralja Aleksandra, zatim obližnje Takovska i Kneza Miloša, kao i Ulica srpskih vladara, a potom i kružni tok Slavija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track