Najnovije vesti

NOVA PROVOKACIJA KURTIJA? OGLASIO SE JUTROS, SKANDALOZNO OPTUŽUJE BEOGRAD I TVRDI: Pucnjava u Banjskoj, poginuo policajac
Arhivska fotografija, Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

noć na kosmetu

NOVA PROVOKACIJA KURTIJA? OGLASIO SE JUTROS, SKANDALOZNO OPTUŽUJE BEOGRAD I TVRDI: Pucnjava u Banjskoj, poginuo policajac

Politika - 09:40h

Premijer tzv. prelaznih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je putem Fejsbuka da je noćas oko 3 časa posle ponoći u selu Banjska u Leposaviću, "napadnuta kosovska policija, pri čemu je jedan policajac poginuo, a drugi povređen", prenela je Koha, javlja Kosovo online.

Poginuli policajac (A.B), prema ovim navodima imao je čin vodnika, a povređeni je pripadnik granične policije i van životne je opasnosti.

"U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem. Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. Vlada Kosova i državne institucije su spremne i u koordinaciji da odgovore na kriminal i kriminalce, teror i teroriste", naveo je Kurti, javlja Kosovo online.

Oglasila se i tzv. predsednica Vjosa Osmani koja je za napad na policajce optužila "srpske kriminalne bande".

U međuvremenu je tzv. kosovska policija saopštila da je sinoć u 2.34 jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila da su na ulazu u selo Banjska dva kamiona bez registarskih oznaka bila postavljena na mostu i da je ulaz u ovo selo preko mosta bio blokiran. Kada su jedinice iz stanice Zvečan stigle do ovog mesta, kako su naveli, "naišle su na otpor", dva policajca su upucana, a jedan je podlegao povredama, javlja Kosovo online.

"Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog teško povređenog policajaca, dok je drugi van životne opasnosti", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track