Najnovije vesti

NA NIŠANU I SVEŠTENIK? Do zuba naoružane osobe u manastiru Banjska, uznemirjujuće scene oko svetinje! (FOTO)
Foto: Handout/Videoplus

NA NIŠANU I SVEŠTENIK? Do zuba naoružane osobe u manastiru Banjska, uznemirjujuće scene oko svetinje! (FOTO)

Politika

Višesatna drama i tenzija traje u manastiru Banjska, u čije dvorište su jutros upali naoružani i maskirani ljudi.

Sveštenstvo, kao i svi Srbi sa severa Kosmeta su uznemireni strahujući da će privremene vlasti na KiM iskoristiti današnji incident za nastavak terora i zastrašivanja naroda na severu. Na uznemirujućoj fotografiji vidi se kako naoružano lice, stoji pored jednog sveštenika i čini se da mu upućuje pretnje.

Eparhija raško-prizrenska je ranije danas saopštila da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

- Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira - navodi se u saopštenju eparhije.

Kosovo, Banjska, Sever Kosova, Leposavić
foto: Handout/Videoplus

Srbi sa severa Kosova i Metohije uznemireni su posle incidenta koji je počeo u ranim jutarnjim časovima kada je došlo do pucnjave u kojoj su ranjena dva pripadnika tzv. kosovske policije, od kojih je jedan podlegao povredama. Tokom celog dana vlada tenzija među Srbima, jer su na severu raspoređene jake snage lokalne policije, koja je blokirala sve putne pravce.

1 / 15 Foto: Handout/Videoplus

Najveće uznemirenje vlada među meštanima Banjske, gde su pripadnici tzv. policije nasilno ušli u dvirište manastira, pod izgovorom da se u njemu krije "naoružana grupa". Tokom celog dana čuje se sporadična pucnjava, javio je u prepodnevnim satima izveštač Kurira sa Kosmeta opisujući eskalaciju nasilja koje je izbilo noćas oko tri časa na severu KiM.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track