Najnovije vesti

HRVATSKI DIPLOMATA PROGLAŠEN ZA PERSONA NON GRATA U SRBIJI! Grubo izašao iz okvira diplomatskih normi!
Foto: Dragan Kadić

msp

HRVATSKI DIPLOMATA PROGLAŠEN ZA PERSONA NON GRATA U SRBIJI! Grubo izašao iz okvira diplomatskih normi!

Politika
19:50h

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi g. Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za persona non grata!

Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomate u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog poverenja, a u cilju ostvarenja zajedničke evropske budućnosti.

Kurir.rs

Bonus video:

01:22

NAPADOM NA ZDRAVLJE, ISPUNJAVA SE KURTIJEVA PRETNJA DA ĆE SRBI MORATI DA PATE! Diplomata: Još jedan vid tihog etničkog čišćenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track