Nikolić: Da se pitam, smenio bih Tijanića!

Nikolić: Da se pitam, smenio bih Tijanića!

Politika -
Da li Tijanić shvata da su svi oni kojima je pomagao da vladaju otišli odavno i da nije otišao još on", rekao je predsednik

BEOGRAD -Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u nedelju da je Vlada Srbije "rovita, tanka i krhka" i da "ne zna ko vlada policijom i tužilaštvom", jer "nije ušla u sve strukture".

"Vladi treba vremena", rekao je Nikolić, povodom zabrane Parade ponosa.

Nikolić je naveo da bi bio na čelu kolone da je Prajd održan.

"Sledeće godine neće biti opravdanja da se otkaže Parada ponosa", rekao je Nikolić. Predsednik Srbije je naveo da je odluka o zabrani Parade motivisana bezbednošću i da bi on podigao svoj glas da je motiv za zabranu drugačiji.

"Ne bi valjalo da nam kažu da je bezbednost ugbrožena, a da mi kažemo "baš nas briga"", dodao je Nikolić televiziji B 92.

Nikolić je rekao da Aleksandar Tijanić ne bi više trebalo da bude direktor Radiotelevizije Srbije ali da on ne utiče na Vladu "u tom pogledu".

"Da sam ja predsednik Vlade, Tijanić bi otišao. Kada bih se ja pitao, Tijanić ne bi ostao na tom mestu, a kako to ide, na koje je vreme izabran... da li on shvata da su svi oni kojima je pomagao da vladaju otišli odavno i da nije otišao još on", rekao je predsednik.

Nikolić je istakao da postoji vreme kada čovek treba da radi i kada da se skloni, a da Tijanić to nije shvatio.

"Sutra ću da doživim još jedno otvoreno pismo (od Tijanića)", rekao je Nikolić. Nikolić je naveo da je očekivao poziv iz RTS-a da gostuje na toj televiziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja