Vulin: Tači da pregovore stavi iznad izbora
Foto: Tanjug

Pregovori u Briselu

Vulin: Tači da pregovore stavi iznad izbora

Politika -
Nadam se da prištinska strana neće voditi mnogo računa o tome što su izbori unutar stranke Hašima Tačija zakazani za 25. (januar) i da to neće biti razlog da se na pregovorima prave pozicije da bi se dobilo više glasova na unutarstranačkom kongresu

BEOGRAD - Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da tehnički dijalog Beograda i Prištine u Briselu mogu da vode radne grupe, ali da će konačne odluke doneti premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači.

"Tehnički dijalog mogu da vode ekspertske komisije, ali one ne mogu da odlučuju. Krajnje odluke će doneti premijer Srbije Ivica Dačić i predstavnik privremenih institucija na Kosovu Hašim Tači", rekao je Vulin novinarima na Vojnomedicinskoj akademiji nakon posete Darku Vlasaju, najteže povređenom od desetorice Srba uhapšenih za vreme Božićne liturgije u Gračanici.

"Nadam se da prištinska strana neće voditi mnogo računa o tome što su izbori unutar stranke Hašima Tačija zakazani za 25. (januar) i da to neće biti razlog da se na pregovorima prave pozicije da bi se dobilo više glasova na unutarstranačkom kongresu", rekao je Vulin.

On je izrazio očekivanje da će se svi učesnici u dijalogu izdići iznad unutrašnje politike Prištine i voditi računa o interesima ljudi koji žive na Kosovu.

U Briselu se danas nastavljaju razgovori radnih grupa Beograda i Prištine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track