Vulin traži da se kazne odgovorni za prebijanje Srba

Pravo lice "nezavisnosti"

Vulin traži da se kazne odgovorni za prebijanje Srba

Politika -
Ocenio da je Vlasaj prebijen jer su mu majka i devojka srpske nacionalnosti

BEOGRAD - Šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin zatražio je danas od međunarodne zajednice kažnjavanje odgovornih za prebijanje Darka Vlasaja, jednog od Srba privedenih na Božić u Gračanici.

"Svetska javnost je videla pravo lice kosovske nezavisnosti. Poslednji aparthejd u Evropi u 21. veku dešava se na Kosovu", rekao je Vulin prilikom obilaska Vlasaja koji se oporavlja na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Vulin je ocenio da je Vlasaj prebijen jer su mu majka i devojka srpske nacionalnosti. "Pozivam međunarodni zajednicu da budu ozbiljni i pažljivi u istrazi i da ne dopuste da ne bude osumnjičenih i osuđenih za ovaj zločin", rekao je Vulin.

On je kazao da će Srbije pažljivo pratiti istragu koji Euleks sprovodi. "Srbija traži od međunarodne zajednice da se pridržava svojih obećanja i da u skladu sa ovlašćenjima sprovede vladavinu prava, slobodu kretanja, ličnu i sigurnost imovine ljudi na Kosovu", dodao je Vulin. Darko Vlasaj, jedan od desetorice privedenih Srba koji su zadržani u Gračanici na Božić, optužio je po izlasku iz pritvora, pripadnike specijalne jedinice Policije Kosova (ROSU) da su ga brutalno pretukli u prištinskom sudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track