Najnovije vesti

DSS traži ostavku Dačića
Foto: Marina Lopicic

DSS traži ostavku Dačića

Politika
14:40h
Izjava predsednika Vlade Ivice Dačića da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u UN predstavlja potpuni sunovrat i otvorenu antidržavnu politiku, navodi Koštunicin DSS

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (D S S) zatražila je danas da predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić podnese ostavku na tu funkciju zbog njegove izjave da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije (UN).

DSS ocenjuje se da je Dačić tom izjavom "sam sebi oduzeo svako pravo da vodi Srbiju".

"Izjava predsednika Vlade Ivice Dačića da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u UN predstavlja potpuni sunovrat i otvorenu antidržavnu politiku", navodi DSS. Kako se dodaje, DSS će se na najodlučniji način suprostaviti Dačićevoj "nameri da uvede Kosovo u UN".

"To je vrhunac kapitulanske politike koju vodi D. Niko do sad nije u ime Srbije dao ovakvu izjavu. Dačić je ovom izjavom sam sebi oduzeo svako pravo da vodi Srbiju. Zbog toga Dačić mora odmah da podnese ostavku na mesto premijera", navodi DSS.

Ivica Dačić je danas, povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija da je cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da kompromis mora da zadovolji obe strane. "Ako se dogovorimo, sve može. Mi ne bežimo od toga i tražimo sveobuhvatan dogovor, ali da bi on to dobio mora nešto i da da. Taj kompromis mora da zadovolji obe strane", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track