Stefanović: Nema tenzija među partnerima u Vladi

Nikome ne pretimo

Stefanović: Nema tenzija među partnerima u Vladi

Politika -
Da smo hteli izbore, imali bismo ih za trideset dana. Nikome ne pretimo, rekao predsednik Skupštine Srbije

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da ta stranka nikome ne preti izborima i da će se posle sednice Glavnog odbora SNS znati da li će to pitanje biti pokrenuto u Beogradu.

"Da smo hteli izbore, imali bismo ih za trideset dana. Nikome ne pretimo", rekao je Stefanović. On je kritikovao vlast u Beogradu navodeći da je bezidejna, jer, kako je naveo, ništa ne čini na ostvarenju novih projekata. "Grad je prezadužen. Međutim, da li ćemo insistirati na novim izborima u glavnom gradu, moći ću detaljnije da odgovorim uskoro, nakon sednice Glavnog odbora SNS. Tada ćemo raspravljati baš o tom pitanju", kazao je Stefanović.

Upitan da li je mandat ove vlade usko povezan s rezultatima istrage o susretima premijera Ivice Dačića s članovima narko-klana Darka Šarića, Stefanović je rekao da nije nužno povezan, ali da će na osnovu istrage odlučiti šta dalje. "Jedna od mogućih odluka mogu biti i novi izbori", kazao je Stefanović. Stefanović je kazao da ako postoji neka negativna indicija da je Dačić kriv, on za to treba da odgovara, ali da to detaljna istraga treba da pokaže. "Mi smo čuli da se sastajao s Rodoljubom Radulovićem, ali ne znamo šta je razgovarao. Zato očekujem da nas državni organi obaveste šta je istina, kako bi prestali da se bavimo spekulacijama", naveo je predsednik Skupštine Srbije.

Prema njegovim rečima, vladajuća većina u Skupštini Srbije je stabilna i za sada ne postoje nikakve tenzije među koalicionim partnerima. "Ukoliko vidimo da ne postoji saglasnost da idemo ka EU, da se borimo protiv korupcije i kriminala, ali i ako neko pokuša da spreči otkrivanje afera u Razvojnoj banci Vojvodine, Galenici ili slučaju Šarić, izaći ćemo pred građane i reći da za nas u takvoj vladi nema mesta", rekao je Stefanović. Stefanović je rekao da nije zadovoljan radom pokrajinske vlasti.

"Pokrajina treba da dobije ozbiljnu i odgovornu vlast i za to ćemo se zalagati", rekao je Stefanović i istakao da je "apsolutno protiv ukidanja autonomije Vojvodine". Upitan da li će predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimir Cvijan (SNS) biti kažnjen zbog izjava da je Nata Mesarović "šef mafije", Stefanović je kazao da je ta izjava "veoma oštra", ali da građani moraju da razumeju da Cvijan i njegova porodica "bili lično pogođeni u prethodnom periodu". "Ne podržavam takvu retoriku, ali razumem da je emocija doprinela takvoj izjavi", kazao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track