AFERA BANANA: Narko-bos posvađao političku scenu!
Foto: Printskrin Krik.rs

Bukti rat među političarima

AFERA BANANA: Narko-bos posvađao političku scenu!

Politika -
Zbog ove afere prepucavali se lider SPS Ivica Dačić i potpredsednica naprednjaka i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović

BEOGRAD - Tajni snimci koji su obelodanili da se Ivica Dačić viđao s Rodoljubom Radulovićem posvađali su mnoge aktere političke scene.

Varnice sevaju između SNS i SPS, SPS i SDS, ali je afera unela nemir i unutar SNS.(D. L.)

MIHAJLOVIĆ VS DAČIĆZbog ove afere juče su se prepucavali lider SPS Ivica Dačić i potpredsednica naprednjaka i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. Mihajlovićeva je ukazala da je glavno pitanje zašto se Dačić sastajao s Radulovićem.- Ko to ne vidi izbegava da se suoči s glavnim problemom, a to su veze Dačića s mafijašima - nije štedela kritike Mihajlovićeva.

Na to joj je Dačić odbrusio:- Izjava ministarke Mihajlović nije namenjena meni, ona ima dovoljno svojih problema da pokušava svoj položaj da popravi time što će reći nešto loše o meni.

STEFANOVIĆ VS NIKOLIĆRazličit stav o aferi doveo je i do podele unutar SNS. Čim je Tomislav Nikolić, predsednik Srbije i bivši lider SNS, rekao da je na Dačićevoj strani i da ga razume, odmah je reagovao potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavom „da se duboko ne slaže s mišljenjem Tomislava Nikolića“.

Dušan Janjić, politički analitičar, kaže da će ova afera doneti promenu odnosa snaga unutar same stranke, a to znači u korist onih koji podržavaju Vladu.- Do podele unutar SNS neće doći, ali hoće do promene odnosa - rekao je Dušan Janjić.

TADIĆ VS DAČIĆČim su snimci iscurili u javnost, socijalista Vanja Vukić je upro prstom u DS uz optužbe da je puštanje snimaka „ucenjivački metod DS“, dodajući da mu je neko od demokrata rekao da je „sređeno da tužilaštvo ne dira taj slučaj“. Bivši lider DS a sadašnji SDS Boris Tadić sazvao je konferenciju za novinare i izjavio da je kao šef države obavešten o postojanju tog snimka, ali da nije o njemu razgovarao s Dačićem. Lider SPS je na to optužio Tadića da stoji iza afere „Banana“ i da je „trgovao političkim uticajem i ucenjivao“, da ga je špijunirao i da mu je poručio da će proći kao Sanader.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track