ALEKSANDAR VUČIĆ: Biću kandidat svih građana, a ne samo SNS
Foto: Tanjug Rade Prelic

Lider SNS počeo predizbornu kampanju u Vranju

ALEKSANDAR VUČIĆ: Biću kandidat svih građana, a ne samo SNS

Politika -

VRANJE - Kandidat za predsednika Srbije, premijer Aleksandar Vučić rekao je na svom prvom predizbornom mitingu večeras u Vranju da će biti kandidat svih građana Srbije, a ne samo svoje stranke SNS i njenih koalicionih partnera, da bi obezbedio da se nastavi napredak i oporavak zemlje koji je počeo 2012. godine.

Vučić je pred nekoliko hiljada pristalica u vranjskom Sportskom centru rekao da će izbori za predsednika Srbije 2. aprila biti teški, ali da on neće dozvoliti da protivkandidati, za koje je rekao da se udružuju, izazovu nestabilnost u zemlji i da "od Srbije naprave Makedoniju ili Ukrajinu".

"Moj odgovor svima njima je: Nisam vas se uplašio, ma koliko da vas je! Pobedićemo vas sve zajedno. Ne dam da srušite Srbiju, ne dam da Srbija bude Makedonija ili Ukrajina!", rekao je Vučić.

On je rekao da zna da se u Srbiji, a naročito na njenom jugu, i dalje teško živi, ali da za vlasti Srpske napredne stranke nijedna fabrika nije uništena, već su fabrike ili oporavljane ili su dovedeni investitori.

"Mi nismo uništili nijednu fabriku, samo smo gradili i obnavljali ono što je uništeno. Pred nama su teški izbori, ne znam kako će da bude. Ne znamo ko stoji iza njih (protivkandidata), to nije narod, već oni koji bi da ruše mir i stabilnost. Ko im plaća kampanju? To mogu da budu samo tajkuni ili neko spolja", rekao je Vučić.

Vučić je pozvao svoje pristalice u Vranju da glasaju za njega na predsedničkim izborima, navodeći da će samo tako "narod odlučiti o budućnosti Srbije, a ne neki ambasadori" koji, kako je rekao, neke kandidate "mogu da povlače kao lutke u pozorištu".

On je naveo da na predstojećim izborima ima podršku svojih koalicionih partnera - Socijalističke partije Srbije (SPS), Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvene Srbije (JS), medju kojima "nema nikakve sujete, niti bilo kakvog problema".

Vučić je okupljene podsetio da je u poslednje tri godine kako je premijer, devet puta posetio Vranje, koliko ga, kako je rekao, nisu posetili ukupno svi ostali premijeri od 1945. godine do 2012. godine.Podršku Vučiću kao predsedničkom kandidatu večeras su u Vranju govorima dali i predsednik SPS, vicepremijer i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, i predsednik JS Dragan Marković Palma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track