ALEKSANDAR VUČIĆ: Ponosan sam na naš rezultat i zahvalan sam građanima na podršci
Foto: Printskrin

Uživo na TV Prva

ALEKSANDAR VUČIĆ: Ponosan sam na naš rezultat i zahvalan sam građanima na podršci

Politika -

Ponosan sam na naš rezultat i zahvalan sam građanima na podršci koju su nam dali, rekao je Aleksandar Vučić na TV Prva.

Aleksandar Vučić je na TV Prva rekao da se posle izbora posvetio pisanju plana i programa nove vlade, i da ga ne zanima, kako je rekao, cirkus koji se sada dešava u vezi izbornih rezultata.

- Drago mi je kad vidim kako se moji protivnici raduju prelasku cenzusa. Razlika između gubitnika i pobednika je ta što pobednik grešku traži u sebi, rekao je Aleksandar Vučić.

On je rekao da je srećan što je opozicija mnogo zadovoljnija postignutim rezultatima.

- Ponosan sam na naš rezultat i zahvalan sam građanima na podršci koju su nam dali. Ne želim ni da nipodaštavam protivnike, čestitam im na rezultatu. Znaju se rezultati izbora, suštinski se samo još za jednu listu pregledaju rezultati. U tom njihovom cirkusu ne mogu da učestvujem. Ja nisam ukrao ništa, rekao je Vučić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

On je demantovao bilo kakvu krađu glasova, za šta opozicija optužuje njegovu stranku i dodao da ne vidi čemu cirkus i lakrdija koju pravi nekoliko opozicionih listi.

- Prvi put su svi džakovi sa glasačkim listovima dostupni, nisu u kontejnerima, istakao je.

Dodao je da ima maksimalno poverenje u nadležne državne organe, uprkos nezakonitom pritisku koji se vrši na neke od njih.

- U sredu će sve biti jasno, rekao je Vučić, misleći na ponavljanje izbora, te konačne rezultate, i dodao da mu je u ovom trenutku najvažnije pisanje plana i programa nove vlade.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je večeras da niko nije sporio izborni rezultat na Vračaru, ističući da će se njegova stranka boriti da pobedi na sledećim izborima. Vučić je ocenio da protesti stare vlasti na Vračaru zbog navodne izborne krađe zapravo govore o tome da su oni uplašeni zbog činjenice da su njihovi odbornici podmitljivi.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

- Mi smo im čestitali na pobedi, imaju ubedljivu pobedu zajedno sa Radulovićem... Šta je razlog za protest? Razlog za protest je taj što je onaj koji bi opet da daje mami pare sa opštinskog računa rekao da postoje pritisci da njihovi odbornici budu podmićeni. Oni umesto da viču sebi da su lopovi, viču... znate već šta", rekao je Vučić na televiziji Prva.

On je dodao i da su loše liste SNS na lokalu u dobrom delu Srbije spustile rezultat liste oko SNS na republičkom nivou za tri ili četiri odsto, dok je republička lista na tim mestima podigla lokal za desetak procenata.

- Pobedili smo ih u Subotici, Valjevu, Vranju, Inđiji i u mnogim drugim mestima, rekao je Vučić.

Na opasku voditelja da je ostavljao utisak da je teško podneo to što nije osvojio Vračar, Vučić je uzvratio:

- To ste po meni videli...? Činjenica jeste da su naši ljudi koji su se borili za Vračar to teško podneli, ali borićemo se i dalje i pobedićemo ih sledeći put.

Vučić je večeras ponovio da je jedini siguran partner SNS u budućoj vladi Savez vojvođanskih Mađara, da će biti "možda još po neko", ali da sigurno neće praviti vladu sa nekim ko samo čeka da mu "zabode nož u leđa".

- Drago mi je što SPS ima želje. Jedino SNS nema nikakve želje, rekao je Vučić za Prvu TV.

Uz opasku da se njegov tim neće svakom dopasti, poručio je da u vladu ulazi "samo sa dobrim ljudima".

Vučić je izjavio da ne namerava da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. "Ne pada mi na pamet da idem na predsedniče izbore, neću da idem na te izbore.

- Meni je narod dao poverenje da budem predsednik Vlade, na to sam najponosniji, kazao je Vučić gostujući na Prvoj televiziji.

On je dodao da je sigurno da će novu vladu formirati zajedno sa Savezom vojvodjanskih Madjara.

- Ne sanjam da budem predsednik Srbije... Samo želim da nam zemlja bude mnogo bolja, dodao je on.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić odbacio je večeras spekulacije da će se sledeće godine ići istovremeno na predsedničke i parlamentarne izbore i izjavio da se neće kandidovati na predsedničkim izborima, iako je uveren da bi pobedio.

"Ne pada mi na pamet da budem predsednik Srbije. Neću da izlazim na predsedničke izbore. Meni je narod dao poverenje da budem predsednik vlade", rekao je Vučić na TV Prva. On je odbacio spekulacije da će se sledeće godine ići istovremeno na predsedničke i parlamentarne izbore.

"Zašto bismo išli na parlamentarne izbore, dobili smo mandat na četiri godine", rekao je Vučić. On je dodao i da bi sigurno pobedio na predsedničkim izborima i to sa mnogo boljim rezultatom nego što je SNS postigao na parlamentarnim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track