ALEKSANDAR VUČIĆ: Umesto o sukobima razgovaraćemo o budućnosti
Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

Premijer s liderima regiona u Sarajevu

ALEKSANDAR VUČIĆ: Umesto o sukobima razgovaraćemo o budućnosti

Politika -

SARAJEVO - Važno je da se razgovara, jer to smiruje tenzije u regionu, što nam je neophodno, poručio je večeras premijer Aleksandar Vučić po dolasku u Sarajevo, gde sutra učestvuje na sastanku premijera zapadnog Balkana.

Kako je rekao u izjavi novinarima, večeras učesnike očekuje "ni malo laka večera", a uz domaćina Zvizdića, večeri će pruisustvovati i premijer Albanije Edi Rama, kao i predstavnici Prištine, ali i ministar Mirko Šarović...Premijer je poručio večeras prištinskim vlastima da svojom odlukom o imovini bivše SFRJ, Srbije i Vojvodine ništa nisu oteli, jer u tu imovinu ne mogu da uđu niti da je otmu.

"Ni u šta od toga što ste planirali ne možete da uđete, ništa od toga ne možete da otmete", poručio je u izjavi novinarima u Sarajevu, gde sutra učestvuje na samitu premijera Zapadnog Balkana.šao je carinska unija, da vidimo koliko je moguće više postići ekonomske integracije čime bi bili privlačniji za sve investitore, kako sa zapada tako i istoka, a olakšaćemo međusobnu trgovinu", uveren je Vučić.Srpski premijer ističe da bi to ubrzalo i i protok kapitala i ljudi.

"Neće nam kamioni sa jogurtom i sirom čekati po 30 sati. Time ćemo uštedeti mnogo novca, 5-7 odsto. Bolje radnicima da taj novac podelimo, da žive bolje nego da ga gubimo na besmislene birokratske procedure", podvlači on.Kazao je da mnogo zajedničkih tema ima o kojima treba razgovarati i da je svaki razgovor dobar, jer on znači smirivanje tenzija, što je veoma važno, a neretko i dovoljan cilj.U Sarajevu se, naglasio je, oseća apsolutno bezbedno i razmišlja i da izađe u grad, kako bi sa običnim narodom razgovarao.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 15.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track