ALEKSINA MAMA O UČEŠĆU U KAMPANJI: Dačićevi su ćutali i sad mi je dete mrtvo!
Foto: Beta, Dragan Kadić

Majka dečaka Alekse, koji se ubio zbog nasilja

ALEKSINA MAMA O UČEŠĆU U KAMPANJI: Dačićevi su ćutali i sad mi je dete mrtvo!

Politika -

Dačićev SPS je držao vlast u Nišu kad je 2011. stradao moj sin, a ministar prosvete je bio Žarko Obradović, odgovara Dragana Janković na optužbe da je njen sin zloupotrebljen u kampanji Saše Jankovića

Dragana Janković, majka četrnaestogodišnjeg Alekse iz Niša, koji se 2011. ubio zbog vršnjačkog nasilja, odgovorila je na optužbe SNS da su ona i njen mrtav sin zloupotrebljeni u predizbornoj kampanji Saše Jankovića.- Niko mene nije zloupotrebio! Svesno i odgovorno sam na svoju inicijativu želela da dam podršku ovom odgovornom čoveku i to ću i dalje činiti. Jankovića nije podržao moj pokojni sin, nego ja, njegova majka. O Aleksi i u ime Alekse mogu da pričam gde hoću i kada hoću, jer oni koji je trebalo da odlučuju o njemu ćute - kaže Jankovićeva za Kurir.Svi i danas radeOna navodi da odgovorni iz niške škole „Sreten Mladenović Mika“ nisu adekvatno odgovarali za propuste koji su prethodili Aleksinoj smrti, pa tako svi oni i danas rade u prosveti, kao što su isti ljudi i dalje na pozicijama na kojima se odlučuje o zaštiti dece od vršnjačkog nasilja. Naglašava da je doprinos svemu tome dao SPS Ivice Dačića.- Ministar prosvete 2011/12. bio je Žarko Obradović, a i prosvetu je tada držao SPS u Nišu i pojedinci iz G17, koji su već nekoliko poslednjih godina promenili partijski dres i u vladajućoj su partiji. Nekima od njih je ovo peta partija po redu. Takođe, pored milionskih kazni plaćenih od svih nas, odgovorni u ovoj školi i dalje rade - priča Jankovićeva.Kako ističe, dosad su mnogi obećavali da će biti usvojen Aleksin zakon, koji bi pomogao u suzbijanju vršnjačkog nasilja, ali taj akt do danas nije usvojen.- Aleksin zakon je kod gospođe Maje Gojković i ministra Mladena Šarčevića - naglašava ona.Političke optužbePodsetimo, nakon što je Jankovićeva u nedelju govorila na skupu Saše Jankovića, oglasila se članica Predsedništva SNS Biljana Popović Ivković, koja ja navela da se tragedija dogodila u vreme kad je DS bio na vlasti, tvrdeći da je doskorašnji ombudsman zloupotrebio Aleksinu majku, što predstavlja „skandalozno ponašanje koje nema opravdanje“. Oglasio se i premijer Aleksandar Vučić, ocenjujući da je „zastrašujuće to što su uradili“ i podsetio da se dečak ubio 2011, kad su „državu vodili upravo oni koji su miting organizovali“.

Pukla tikva

STARS OTKRIVA DRAMU: Saša Popović se plaši srčanih problema zbog svađe sa Karleušom

Popović je zapomagao da će zbog članice žirija doživeti infarkt

U današnjem magazinu Stars saznajte sve detalje svađe između Saše Popovića i Jelene Karleuše koja je završena tako što se direktor Granda plaši posledica po svoje zdravlje.

Zorica Brunclik govori o nemaštini koja je zadesila u životu i kako je njih četvoro delilo jedno jaje.

Ekskluzivne vesti sa estrade saznajte iz Starsa, najtiražnijeg magazina o poznatima.

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track