Babić: A zašto Gašić ne bi bio u prostorijama VBA?
Foto: Zorana Jevtić

Šefu poslanika SNS nije jasno

Babić: A zašto Gašić ne bi bio u prostorijama VBA?

Politika -
Funkcioner SNS je kazao da su poslanici opozicije već presudili Gašiću i da ostaje još samo da ga negde utamniče

BEOGRAD - Šef poslanika SNS Zoran Babić izjavio je danas da ne vidi nijedan razlog zašto ministar odbrane Bratislav Gašić ne bi bio u prostorijama Vojnobezbednosne agencije, institucije koja pripada Ministarstvu odbrane.

Odgovarajući na pozive poslanika opozicije za smenu Gašića i zahev da tužilaštvo ispita da li je prekršio zakon time što je došao na sastanak zaštitnika građana Saše Jankovića i direktora VBA Petra Cvetkovića, Babić je upitao da li postoji zakon koji kaže da ministar ne sme da uđe u prostorije Ministarstva odbrane.“Kažite mi po kom zakonu Gašić ne sme da uđe u prostorije Ministarstva odbrane i šta je tu prekršeno”, rekao je Babić.

On je kazao da su poslanici opozicije već presudili Gašiću i da ostaje još samo da ga negde utamniče. Babić je napomenuo da je Gašić radio svoj posao, kao što svako u ovoj državi treba da radi svoj posao.Babić, koji je i predsednik skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, podsetio je da je to telo pre nekoliko dana odobrilo za povećanje kadrovske strukture u instituciji zaštitnika građana.

"Da li je to neko preneo? Nije. A kada ministar Gašić radi svoj posao, nalazi se u Ministarstvu odbrane, onda je to problem", rekao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track