BAHATI NAPREDNJAK ĐUKANOVIĆ PROVOCIRA STEFANOVIĆA: Policijo, čik dođi da me uhapsiš!

Provocira saborca

BAHATI NAPREDNJAK ĐUKANOVIĆ PROVOCIRA STEFANOVIĆA: Policijo, čik dođi da me uhapsiš!

Politika -
Naprednjak koji je usred noći 2013. godine upao u zgradu „Državne lutrije Srbije“ (DLS), uprkos dokaznom snimku, ne priznaje krivicu

BEOGRAD - Zaista sam krečio. Noću je mirnije i bolji su uslovi za krečenje. Želeo sam da moja kancelarija izgleda lepo. Pozivam policiju da me uhapsi ako je počinjeno neko krivično delo. Jedva čekam da me uhapse.

Đukanović ulazi u zgradu „Lutrije“
Đukanović ulazi u zgradu „Lutrije“

Đukanovićeva ekipa iznosi crne tašne iz džipa
Đukanovićeva ekipa iznosi crne tašne iz džipa

Posle dva sata izlaze iz zgrade DLS
Posle dva sata izlaze iz zgrade DLS

Na parkingu ispred zgrade posle obavljenog posla
Na parkingu ispred zgrade posle obavljenog posla

Ovo je poručio poslanik SNS Vladimir Đukanović dan pošto je Kurir objavio snimke sa sigurnosnih kamera, na kojima se vidi kako sa sedmoricom muškaraca, usred noći upada u zgradu „Državne lutrije Srbije“ (DLS).

- Muškarci koji su sa mnom bili su krečili. U koferima je bila oprema, a i merdevine su im bile potrebne za krečenje. Krečili su dva-tri, a možda i četiri sata, a to su radili uveče zato što je mirnije - ponovio je Đukanović svoju suludu priču i naveo da je tadašnji direktor DLS Branimir Božović podneo krivičnu prijavu protiv njega jer nije bio informisan da će se to veče krečiti njegova kancelarija.- Mislio sam da zna - pravda se i kaže da nema veze sa prislušnim uređajima koji su nađeni sledećeg dana u četiri prostorije:- Ja te uređaje nikada nisam video, a voleo bih. Zašto ih nisu pokazali?! Čuo sam i da je policija bila u DLS. I oni su utvrdili da je reč o krečenju. Protiv mene proces nikada nije vođen.Veroljub Arsić, potpredsednik Skupštine iz SNS, rekao je za Kurir da ne zna šta je Đukanović mogao da radi u DLS u to doba:- Ako kaže da je krečio, možda i jeste i nije hteo da smeta radnicima preko dana. A kad je reč o mogućem prisluškivanju i postavljanju bubica, o čemu se tad spekulisalo, ne verujem da Đukanovića, kao člana Odbora za bezbednost, koji je pod zaštitom državnih organa, može neko da prisluškuje.Aleksandra Jerkov, poslanica DS, kaže da Đukanovićeva priča ne samo da je neuverljiva već je i „uvredljiva“ i dodaje:- Glavno pitanje je šta će nadležni organi uraditi povodom toga što poslanik u JP upada usred noći sa merdevinama.Podsetimo, Kurir je objavio snimak iz 2013, a na kojem Đukanović, tada predsednik Skupštine DLS, sa ekipom ulazi u DLS u ponoć i ostaje dva sata. Kosta Dubljević, direktor tog sektora, sledećeg dana je pronašao prisluškivače u četiri prostorije „Lutrije“.

Božidar SpasićČUDNE ŠPIJUNSKE IGREBožidar Spasić, nekadašnji pripadnik DB, kaže da ne postoji nijedan racionalni razlog da se kreči u ponoć i da je verovatno reč o nekim „međusobnim špijunskim igrama“ unutar DLS.- Deluje mi kao da je reč o nekim međusobnim sukobima unutar DLS i Ðukanovićevog pokušaja da zaposedne teritoriju i obezbedi veći uticaj u ovoj ustanovi - rekao je Spasić za Kurir.

Vlada Srbije odlučilaNENAD LAZAREVIĆ NA ČELU DLSVlada Srbije prihvatila je juče ostavku Aleksandra Vulovića i za novog direktora „Državne lutrije Srbije“ imenovala Nenada Lazarevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track