BEČIĆ: Služžbe moraju da preuzmu odgovornost za pretnju po Vučića i njegovu porodicu
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti

BEČIĆ: Služžbe moraju da preuzmu odgovornost za pretnju po Vučića i njegovu porodicu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je da bezbednosne službe moraju da preuzmu i odgovornost za nastalu pretnju po bezbednost premijera Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Navodeći da prve analize oružja nađenog u Jajincima u blizini porodične kuće premijera ukazuju na maksimalnu ozbiljnost situacije, Bečić je rekao da ne možemo biti zadovoljni samo odgovorima koje nam bezbednosne službe duguju.

"Tu je i odgovornost koju bezbednosne službe moraju preuzeti za nastalu pretnju po bezbednost premijera i njegove porodice, koja je uznemirila građane i celokupnu javnost", rekao je Bečić.

Bečić je istakao da će na sednici Odbora, po objavljivanju kompletnog izveštaja o ugrožavanju bezbednosti premijera, biti utvrđeno da li su postojale greške i čije i biće predložena izmena zakonske regulative koja se odnosi na sprovođenje bezbednosnih mera u odnosu na najviše državne funkcionere.

On je objasnio da će biti predložena izmena zakona, kako se ovako nešto nikada više ne bi dešavalo, jer to, kaže, građani očekuju od nas."Srbija se ponosi uspesima koje ostvarujemo u sprovođenju reformi i neće dozvoliti svakodnevne pokušaje izazivanja nestabilnosti", zaključio je Bečić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track