BIA SAVETUJE VUČIĆU DA NE IDE U SREBRENICU: Torcida sprema akciju protiv premijera!
Foto: Zorana Jevtic, Torcida Novi Pazar, Saša Pavlić

Neizvestan odlazak

BIA SAVETUJE VUČIĆU DA NE IDE U SREBRENICU: Torcida sprema akciju protiv premijera!

Politika -
Bezbednosne službe su mu sugerisale da sačeka sa odlukom do sutra ujutru, kada će one dati konačnu procenu

BEOGRAD - Među hiljadu ljudi koji će iz Novog Pazara ići u Srebrenicu 11. jula, nalaze se i pripadnici ekstermne navijačke grupe "Torcida Sendžak", pokazuju saznanja srpskih bezbednosnih službi.

Ovakve loše bezbednosne procene glavni su razlog zbog kojih se premijer Aleksandar Vučić premišlja da li će prisustvovati komemorativnom skupu u Srebrenici u subotu. Naime, domaće bezbednosne službe su mu sugerisale da sačeka sa odlukom do sutra ujutru, kada će one dati konačnu procenu.

Sem ovakvih saznanja, situaciju dodatno komplikuje i uzavrele atmosfere u BiH nakon odbacivanja rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN.

Uprkos potpuno jasnim rizicima, bosanski zvaničnici su nekoliko puta ponovili da će skup obezbeđivati oko 2.000 policajaca, da je tu mnoštvo stranih delegacija, te nema potrebe za dodatnim merama obezbeđenja za Vučića.

Premijer je pre dva dana saopštio da je Vlada Srbije jednoglasno donela odluku da on predstavlja Srbiju 11. jula u Srebrenici. Tada je naveo da ga "nikakva bezbednost i ostale gluposti ne zanimaju".

Predlog britanske rezolucije o Srebrenici o kojem se u sredu glasalo u UN nije usvojen jer je Rusija, jedna od pet stalnih članica UN, uložila veto.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja