BILJANA SRBLJANOVIĆ UDARILA NA MARKOVIĆA: Srpska reč za ove kulove je pi.kopaćenik
Foto: Dragana Udovičić, Damir Derviš

Reakcija na intervju

BILJANA SRBLJANOVIĆ UDARILA NA MARKOVIĆA: Srpska reč za ove kulove je pi.kopaćenik

Politika -
BEOGRAD - Intervju potpredsednika SPS Predraga Markovića za Kurir, u kome je izneo seksualne aluzije na račun ministarki iz SNS Jadranke Joksimović i Zorane Mihajlović, izazvao je žestoke reakcije.

Svoj komentar i ljutnju iznela je i Biljana Srbljanović na svom Fejsbuk profilu i napisala da, kako je izjava Bratislava Gašića izazvala buru, tako bi trebalo se pobuniti i zbog izjave Predraga Markovića.

"Ovaj ogavan seksistički ispad, meni ne da nije smešan, nego one što ga šeruju uz šaljive poskočice, smatram jednako jadnim kao i samog Predraga Markovića, što nije baš tako lako. Iza ove kafanske ironije i derogativnig odnosa prema konkretnoj političarki, koju potpredsednik SPS-a svodi na to šta ona u njumu (i to "u erotskom smislu") izaziva, krije se još jedan problem za sve nas: on je utoliko veći što Jadranku Joksimović, zbog toga što je deo stranke za koju ne glasamo, niko izgleda ne želi da, svojim rečima, zaštiti", napisala je spisateljica.

"Ministarka za evropske integracije je moja simpatija, osetljiv sam na žene s velikim očima koje mnogo pričaju. Tu sam...

Posted by Biljana Keller on Monday, February 29, 2016

"Mislim da bismo morali, na potpuno isti način kao u slučaju Gašića, da se pobunimo protiv ovakvog ispada i da kažemo otvoreno da jedan ovakav nasilnik nema šta da traži u političkom životu naše zemlje, nego kući mami svojoj da masturbira na lepe oči, dok se ne nauči zakonu i redu. Ima jedna tačna srpska reč za sve ove kulove, što su počeli opasno da se množe, koji mizoginim ispadima skreću pažnju na sebe, podižu sopstveni ego i popularnost kod primitivne patrijarhalne svetine. Ona glasi: pi.kopaćenik", završila je Srbljanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track