BRANKO RUŽIĆ: Vučić najbolje može da predstavlja politiku Srbije
Foto: Dragan Kadić

Potpredsednik SPS o lideru SNS

BRANKO RUŽIĆ: Vučić najbolje može da predstavlja politiku Srbije

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik SPS-a Branko Ružić izjavio je danas da Aleksandar Vučić na poziciji predsednika najbolje može da predstavlja politiku koju vodi Srbija, te da postoje razlike birača SPS i SNS, ali da im je zajednički interes država.

Ružić je za B92 rekao da misli da SPS treba da ima kandidata, ali da su otvorili vrata za razgovore o zajedničkom kandidatu i rekli ko je jedini trenutno prihvatljiv.

Prema njegovim rečima, svidalo se to nekome ili ne, Vučić je trenutno najjači političar i čovek koji može da predstavlja politiku koju Srbija vodi. On je ponovio da se razlikuju prosečan birač SNS i SPS, i ideološki i kulturološki i na mnoge druge načine, ali da je zajednički interes i njih i njihove dece Srbija.

Na pitanje da li će SPS tražiti premijersko mesto, Ružić je ponovio da smatra da je dobro za Srbiju da "SPS još dominantnije ima uticaj na društvena dešavanja". On je rekao da je lider SPS Ivica Dačić već bio premijer u ovoj koaliciji, da nikada nije "javno izrazio želju da se vrati na to mesto", ali i da ne bi trebalo sve predstavljati kao trgovinu.

"Zašto bismo tražili premijersko mesto? Nije to trgovina, a svi priželjkuju da se sve svede na pilićarsku trgovinu. Zašto je premijersko mesto ta dominantnija uloga o kojoj pričamo?", rekao je Ružić.

Na pitanje da li će nakon izbora imati neko od ministarskih mesta ili voditi neko od preduzeća, Ružić je rekao da na nivou rukovodstva dve stranke nije bilo govora o tome.

''Nije bilo govora o tome - niti o meni personalno niti želim time da se bavim u ovoj bremenitoj situaciji'', rekao je Ružić.On je odbacio i kritike lidera SDS Borisa Tadića, koji je rekao da je Dačić talac Vučićevih fioka, rekavši da za njega "ni rodbina ne bi glasala" i da nisu SPS i Dačić nestali sa scene, već Tadić i njegova stranka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja