ČANAK UPOZORAVA: Žene u Srbiji imaju niže zarade od muškaraca
Foto: Dragana Udovičić

Lider LSV u kampanji

ČANAK UPOZORAVA: Žene u Srbiji imaju niže zarade od muškaraca

Politika -

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak ocenio je danas da su žene u Srbiji manje zaposlene, imaju niže zarade od muškaraca i obavljaju poslove koji se ne shvataju ozbiljno i koji nisu plaćeni.

On je u saopštenju naveo da situacija na tržištu rada nikada nije bila gora i da poslodavci pitaju mlade žene da li planiraju trudnoću, dok ne žele da zaposle starije žene.

"Bela kuga se ne sprečava tako što se formiraju saveti za borbu protiv abortusa, nego stvaranjem povoljnih uslova za roditeljstvo i brigu o deci. Ne vršenjem pritiska na žene da rađaju po svaku cenu, već razumevanjem uzroka koji ih u radjanju sprečavaju", rekao je Čanak.

"U Ustavu Srbije mora da piše da žena ima pravo da odluči o radjanju deteta, a ne da svako ima to pravo, jer onda to znači da mogu odlučivati i država i crkva. Svaka žena je vlasnik svoga tela", naveo je.

On je rekao da i pored opšteg konsenzusa da je nasilje neprihvatljivo, u Srbiji zbog propusta institucija svake godine bude ubijeno nekoliko desetina žena.

"Kao predsednik Srbije daću sve od sebe da nijednoj ženi u Srbiji nikada ne bude neprijatno ili se oseti nesigurno zato što je žena i da žene u Srbiji ne trpe nepravdu", rekao je Čanak.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” sa predsedničkim kandidatom Boško Obradović: Nikolić je bio Vučićev sluga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track