ČEDA JOVANOVIĆ POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Razgovaraćemo još jednom
Foto: Dragan Kadić

Narodna skupština

ČEDA JOVANOVIĆ POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Razgovaraćemo još jednom

Politika -

BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas da će ta stranka biti najefikasnija podrška svakome ko hoće da ojača evropsku politiku u zemlji, ali da zbog toga ne mora da bude u vladi.

"Ako me pitate da li sam bliži ulasku u vladu krajnje vam iskreno kažem da je u ovom trenutku obaveza LDP da i predsedniku vlade koji se bira i vladajućoj koaliciji kaže da ćemo biti najefikasnija podrška svakome ko hoće da ojača evropsku politiku u zemlji, ko hoće da reši problem Srbije sa Kosovom, BiH, Hrvatskom, ko će napraviti razliku između odnosa sa Evropom i Rusijom u korist EU, imati snagu da prevaziđe podele u društvu", rekao je Jovanović nakon razgovora sa kandidatom sa predsednika vlade Aleksandrom Vučićem.

Za to, kako je istakao, ne mora da bude u vladi i uslov za tu podršku nije guranje LDP u vladu. Jovanović je rekao da je Vučiću preneo da misli da nije trenutak da Srbija sedi na dve stolice, te da se on lično opredeljuje za Srbiju u Evropi, što ne mora da ugrozi odnose sa Rusijom. Upitan postoji li stolica u vladi za njega, Jovanović je rekao da njegova uloga u ovom trenutku drugačija, a to je da radi na konsolidovanju opozicije i jačanju stranke koja bi već na narednim izborima mogla da bude solidna konkurencija napredanjacima. Istakao je i da nikada nije bio opozicija Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track