CIRKUS U SKUPŠTINI: Bečić urlao, Maja izbacila dete iz sale
Foto: Fonet

Bilo posla za obezbeđenje

CIRKUS U SKUPŠTINI: Bečić urlao, Maja izbacila dete iz sale

Politika -
Poslanik SNS uveo sina na zasedanje, a to se nije dopalo predsednici parlamenta

BEOGRAD - Svađa potpredsednika Skupštine Igora Bečića i šefa poslaničke grupe SDS Marka Ðurišića na sednici parlamenta u sredu eskalirala je do te mere da je bilo pozvano i obezbeđenje!Bečića je šef socijaldemokrata iznervirao toliko da je počeo da urla na njega. Sukob je započeo nakon što je Đurišiću isključen mikrofon u toku reklamiranja povrede poslovnika.- Izričem opomenu, jer bez dozvole replicirate predsedavajućem. Izričem vam drugu opomenu. Gospodine Đurišiću, imate treću opomenu. Molim obezbeđenje da ukloni gospodina Đurišića iz sale - urlao je Bečić.Pljuštale kazneSednici se potom priključila i predsednica Skupštine Maja Gojković, koja je Đurišiću poručila da ne postoji.- Imate četiri opomene, tri vam je izrekao Bečić, jednu ja juče. Ne može jedan čovek da maltretira celu Skupštinu. Ne postojite, kolega, kako da vam objasnim! Ne postojite! Izađite napolje, do marta ne postojite u Skupštini - poručila je Gojkovićeva Đurišiću, koji nije odustao od dobacivanja.Komentarišući sukob s Bečićem, potpredsednik SDS je za Kurir rekao da je reč o „poslednjoj fazi bahatosti vlasti.“- Siguran sam da ćemo im u 2016. godini videti leđa - rekao je Đurišić.Zbog usijane atmosfere i nervoze u skupštinskoj sali cenu je platilo i jedno dete! Naime, poslanik SNS uveo je sina, što je zasmetalo Gojkovićevoj.- Molim vas da izvedete dete iz sale. Ja volim decu, ali im nije mesto u Skupštini u toku političke rasprave - poručila je ona.Pomešao zakoneLider Nove stranke Zoran Živković je dobacio:- Evo, i dete ste izbacili iz sale!Dan nije išao naruku ni poslaniku SNS Veroljubu Arsiću, koji je pobrkao zakon o kojem se raspravlja, pa je umesto o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje počeo da govori o penzionom zakonu.

Opet briljiraBABIĆ: PAJTIĆ ŠORA PO NARODUZoran Babić, šef poslanika SNS, prekjuče je, tokom rasprave, šore, banatski sport, prekrstio u šoranje:- Informisao sam se tu kod kolega koji žive u Vojvodini, pa su mi rekli šta znači šoranje. U budžetu AP Vojvodine za šoranje je dato 1,9 miliona dinara. Onda milion dinara za promociju šora u Rumuniji, pa 250.000 za đilkoše iz Pančeva, pa sve skupa 3,92 miliona dinara.On je, međutim, za pojedine medije izjavio da je namerno upotrebio reč šoranje:- Namerno sam upotrebio reč šoranje, jer sve ono što radi Bojan Pajtić, jeste šoranje po građanima Srbije.

SramotaJEDVA SE SASTAVILI DA RADESednica Skupštine Srbije, koja je bila zakazana juče za 9 sati, odložena je jedan sat jer nije bilo kvoruma. U sali se tek u 10 pojavilo dovoljno poslanika, pa je zasedanje nastavljeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track