CIRKUS U SKUPŠTINI: Blažić plagirao sam sebe, ponovio svoje izlaganje u parlamentu od pre 18 godina?
Foto: Printscreen

Poslanici provalili govor za sva vremena

CIRKUS U SKUPŠTINI: Blažić plagirao sam sebe, ponovio svoje izlaganje u parlamentu od pre 18 godina?

Politika -

BEOGRAD - Početak skupštinske rasprave o izboru nove vlade obelezilo je kratko podsećanje na devedesete godine, jer je, prema tvrdnji pojedinih poslanika, jedan od poslanika naprednjaka u današnjoj raspravi o eskpozeu mandatara ponovio svoj izlaganje u parlamentu iz 1998. godine.

Naime, poslanik SNS Branislav Blažić ocenio je da je dobro što je deo u ekspozeu mandatara Aleksandra Vučića posvećen zaštiti životne sredine kao veoma važnoj temi i da to ranije nije bio slučaj.

Međutim, poslanik SRS Milorad Mirčić primetio je da je Blažić pročitao deo sopstvenog obraćanja poslanicima od pre 18 godina, ali sa malom razlikom, navodeći da je tada hvalio Šešelja a sada Vučića.

Milorad Mirčić (Foto: Nebojša Mandić)
Milorad Mirčić (Foto: Nebojša Mandić)

U "konflikt" između poslanika umešala se i predsednica parlamenta Maja Gojković, koja je, kako je rekla, i u to vreme bila poslanica, tvrdeći da nema govora da se vlada Mirka Marjanovića bavila zaštitom životne sredine, te da samim tim, Blažić nije plagirao sam sebe.

"Presudio" je lider radikala Vojislav Šešelj, koji je u toj vladi 1998. bio potpredsednik, i, kako je rekao, jako dobro se seća da je tadašnja vlada upravo zaštiti životne sredine posvetila dobar deo svojih aktivnosti, a u tom je smislu i zapamtio izlaganje poslanika Blažića i to prokomentarisao: "Malo ga je doterao, ali to je taj isti tekst", primetivši da je to sada narušavanje dostojanstva parlamenta, jer ne može jedan isti govor da se drži 20 godina.Potom je Gojković zamolila Šešelja da joj dostavi govor, kako bi mogla da "presudi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track