Pogledajte kako Dačić sa šefom ozloglašene Grupe Amerika daje izjavu novinarima!
Foto: Nebojša Mandić

Ekskluzivno

Pogledajte kako Dačić sa šefom ozloglašene Grupe Amerika daje izjavu novinarima!

Politika -

Danas u Kuriru čitajte sve detalje sa dokazima o sastanku ministra inostranih poslova Srbije i šefa ozloglašene kriminalne grupe Amerika Miletom Majkom Miljanićem.

Potpredsednik vlade Ivica Dačić sastao se tokom boravka u SAD sa šefom ozloglašene kriminalne grupe "Amerika" Miletom Miljanićem Majkom.

Šef diplomatije i lider SPS Ivica Dačić sreo se nedavno s Miletom Miljanićem Majkom (56), koga su srpske i međunarodne službe bezbednosti označile kao vođu kriminalne grupe „Amerika“, ekskluzivno saznaje Kurir.Do susreta Dačića i Miljanića došlo je tokom boravka srpske delegacije u SAD. Dačić je nekoliko sati proveo u društvu šefa ozloglašene kriminalne grupe „Amerika“, a neviđen je skandal to što je Dačić zajedno s njim davao izjavu novinarima ispred zgarišta srpske crkve u Njujorku, dok je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova sve to stavilo na svoj zvanični Jutjub kanal.Ko je Mileta MiljanićMiljanić je domaćim službama bezbednosti zapao u oči posle misterioznog nestanka Vojislava Raičevića, poznatog kao Voja Amerikanac, kog je nasledio na mestu vođe kriminalne grupe „Amerika“, za koju strane i domaće službe smatraju da stoji iza najmanje 20 ubistava tokom devedesetih. Zaštićeni svedok, poznat kao Srećko, 2001. je srpskoj policiji otkrio da je Mileta Miljanić preuzeo mesto vođe grupe „Amerika“.Iako je poreklom iz Gacka, Miljanić se rano s porodicom preselio u Barajevo, a kasnije se i otisnuo preko okeana, u SAD, gde je veći deo familije Miljanić emigrirao tokom prošlog veka. Tamo je, uz druge naše ljude iz podzemlja, zanat izučio od Džona Gotija, nekada vodećeg američkog mafijaša. Miljanić je faktički nasledio sada već pokojne Boška Radonjića i Nikolu Kavaju na čelu grupe „Amerika“. Upravo su im i bezbednosne službe zbog veza u SAD dodelile naziv „Amerika“.Miljanić je inače uhapšen 2010. u Rimu zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu. On je ranije bio hapšen u Švajcarskoj, a odležao je zatvorsku kaznu u Grčkoj jer je osuđen kad je prošvercovao 114 kilograma kokaina u Atinu. Ipak, Miljanić je u Srbiji slobodan čovek.- On je u Srbiji uhapšen samo jednom, tokom akcije „Sablja“, ali tada nije ispitivan o brojnim mafijaškim ubistvima koja su se dovodila u vezu s klanom „Amerika“. Pošto protiv njega nije pokrenuta istraga, veoma brzo je pušten iz zatvora - podseća naš sagovornik i dodaje da je Mileta bio praćen otkako je napustio grčki zatvor.- Miljanić u Srbiji nema nikakva krivična dela, iako je godinama označavan kao glavni narko-bos iz Južne Amerike. U trag mu se ušlo kad je policija otpočela istraživanje slovenačkog dela bande Darka Šarića - navodi naš izvor.Hapšenje JakšićaUpravo zbog svega navedenog, skandalozno je da nekadašnji ministar policije i sadašnji šef srpske diplomatije Ivica Dačić provodi vreme sa čovekom koji je bezbednosno interesantan službama vodećih svetskih sila - rekao je za Kurir izvor.Interesantno je u julu uhapšen Zoran Jakšić, Miljanićeva desna ruka. On je pao na granici Ekvadora i Perua, a kod sebe je imao čak 10 lažnih pasoša, a koristio je čak 46 lažnih identiteta. U akciji hapšenja učestvovala je i američka DEA, a peruanske vlasti istražuju da li je učestvovao u likvidaciji dvoje nižerangiranih Srba 2014, nakon dve propale isporuke kokaina iz Južne Amerike u Evropu - Marka Mitića i Nikole Stavrića.

Nije mu prvi put Dačić i afera „Banana“Ivica Dačić bio je zvezda skandala „Miša Banana“, kada su 2015. objavljeni snimci njegovih susreta sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, koji je sa Darkom Šarićem optužen za šverc kokaina. Dačić, u to vreme ministar policije, sastajao se po beogradskim lokalima sa Bananom, koji je sada u bekstvu. Snimci koje je objavio Krik svedoče o čak devet susreta Radulovića sa tadašnjim vrhom MUP od novembra 2008. do aprila 2009. Navodno, snimke su napravili agenti naših obaveštajnih službi dok su pratili Radulovića u akciji „Most“. Dačić je tvrdio da mu aferu pakuje DS.- Da, razgovarao sam nekoliko puta sa Radulovićem pre više godina. To nisam skrivao. Svi znaju da sam sedam godina pod policijskom zaštitom. Za moju bezbednost bili su zaduženi policija i BIA. I niko me nikad nije upozorio. Ovde nije reč o tajnom sastanku, već o tajnom snimku. Na ručku su oko mene bila trojica policajaca. Kakav je to tajni sastanak na javnom mestu?! MUP i tužilaštvo sve ima već sedam godina. Čemu onda služi objavljivanje? Očigledno samo onima koji hoće da budu iznad države. I onima koji su ovu nameštaljku pripremili da bi ucenjivali, što su mi otvoreno zapretili i u prisustvu Dragana Markovića Palme, da ću biti srpski Sanader ako se opredelim za koaliciju sa SNS - izjavio je Dačić u jeku afere.

Dačić iznenađen da je imao kontakata s krimosom Tog čoveka nikad nisam upoznaoČoveka (Miletu Miljanića, prim. aut.) ne poznajem, jedino ako nije bio kad sam posetio zgarište crkve u Njujorku - rekao je juče za Kurir Ivica Dačić.On dodaje da ne zna ko je sve bio u Njojorku, jer ih je sve crkva pozvala.- Ako je tačno da je i ovaj bio tamo, onda je to pitanje za crkvu zašto su ga pozvali, i to je sramota. Verovatno je zbog svega toga sveštenik Đokan smenjen i 15. avgusta dolazi drugi - kaže Dačić.On navodi da s tim, ako je tačno da je takva osoba bila s njim u crkvi, treba upoznati i patrijarha:- Crkva je poslednje mesto gde mogu da očekujem da će se takve osobe pojaviti, i to još kao domaćini. On je naveo da ga je generalna konzulka u Njujorku Mira Živković odvela u crkvu i parohijski dom, gde je sveštenik Đokan bio domaćin:- On je pozvao crkveni odbor i druge naše ljude koji žive u Njujorku. Bio sam tamo pola sata i razgovarali smo o tome kako je došlo do požara, kad će biti procena osiguravajućeg društva, koliko će koštati obnova, kako da tražimo novac od grada Njujorka.

Starešina hrama u Njujorku MILETA POMAŽE Gospodin Mileta Miljanić je dobar čovek i on nam je baš dosta pomogao! Inače, ovi poznatiji Srbi u SAD slabo uplaćuju donacije - izjavio je za Kurir Đokan Majstorović, starešina Hrama Svetog Save u Njujorku koji je 1. maja izgoreo!

SVAKOG PONEDELJKA KURIR VAM POKLANJA: LEKOVITO BILJE

Zdravlje i lepota iz prirode

Ako niste ljubitelj lekova i recepata koje preporučuje zvanična medicina, već ste ljubitelj alernativnog lečenja uvereni u moćna dejstva biljaka koje nas okružuju, onda je poklon izdanje Lekovito Bilje pravi izbor za vas. Kroz prvi broj upoznaćemo vas sa čarobnim dejstvom hmelja, kamilice i gaveza. Poklon dodatak Lekovito Bilje, svakog ponedeljka uz Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track