DAČIĆ: Ako se Nikolić kandiduje bez podrške SNS, podržaću Vučića
Foto: Dragana Udovičić

Lider SPS

DAČIĆ: Ako se Nikolić kandiduje bez podrške SNS, podržaću Vučića

Politika -

BEOGRAD - Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da vladajuća koalicija još nije donela odluku o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore, ali da njegova stranka ostaje pri stavu da će podržati kandidata koji ima šanse da pobedi u prvom krugu, a to je Aleksandar Vučić.

"Želim jasno da kažem i ponovim stav SPS - JS koji smo preneli i Aleksandru Vučiću. Mi smo u državnom interesu, ukoliko je stalo da imamo političku stabilnost, spremni da podržimo zajedničkog kandidata koji ima šanse da pobedi u prvom krugu. To znači da je kandidat Aleksandar Vučić", poručio je Dačić.

On kaže da je čitao istraživanja i natpise u medijima da Nikolić može da pobedi bez podrške SNS i Vučića i dodaje da "jedva čeka da se Nikolić kandiduje bez SNS-a".

ŠOK ISTRAŽIVANJE: Tomislav Nikolić pobeđuje i bez podrške SNS!

"To su besmislice koje imaju za cilj da se kandiduje neko ko ne može da pobedi. Voleo bih da to vidim, da se kandiduje bez podrške SNS-a i Vučića. U tom slučaju ja ću lično svom snagom podržati Vučića i pobediće u prvom krugu", naglasio je lider SPS.

On kaže da stav SPS - JS ostaje da će podržati zajedničkog kandidata ukoliko to bude Vučić.

"Vučić plus Dačić jednako je pobeda u prvom krugu", naglasio je on.

Upitan da li će za podršku tražiti mesto premijera on je rekao da je na toj poziciji već bio i da ne vidi razlog zašto bi to ponovo tražio.

"Ovde se ne odlučuje samo o Nikoliću već o svima nama. Imao sam mnoge predsednike koji su donosili pogrešne odluke u vezi predsedničkih izbora. Mi hoćemo da pobedimo nećemo da izgubimo, zato podržavamo pobednika", zaključio je Dačić.

(EPK/RTS)

BONUS VIDEO:

Vučić kandidat za predsednika?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track