DAČIĆ O UBIJENIM SRBIMA: Još nismo dobili zvaničan odgovor od SAD
Foto: Marina Lopicic

Talačka kriza okončana tragedijom

DAČIĆ O UBIJENIM SRBIMA: Još nismo dobili zvaničan odgovor od SAD

Politika -
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija još nije dobila zvaničan odgovor od Sjedinjenih Američkih Država o tome da li su znali da se u objektu koji su bombardovali u libijskom gradu Sabrati nalaze civili.

Dačić je ponovio da je Srbija iz Vašingtona dobila uveravanja da nisu znali da se u tom objektu nalaze civili, među kojima su bili i srpski državljani Slađana Stanković i Jovica Stepić, oteti novembra prošle godine.

"Oni govore da je došlo do promene lokacije i da oni u tom momentu nisu znali da se civili tamo nalaze", rekao je Dačić. Istakavši da žali zbog pogibije srpskih državljana, Dačić je rekao da Srbija još nije dobila zvanične informacije od SAD.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije da je Srbija od američke CIA dobila neformalan odgovor da nisu znali da na toj lokaciji ima civila, ali je rekao da će tražiti odgovor u zvaničnoj formi.

"Svakome, pa i Amerikancima, biću spreman da postavim pitanje da li su znali ko je sve na lokaciji koju su bombardovali i nikakvog problema da takvo pitanje javno otovreno i nedovsmisleno postavim. I čekaću taj odgovor u zvaničnoj formi", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track