DAČIĆ: Odluka Prištine o preregistrovanju imovine nelegalna i neprihvatljiva
Foto: Dado Đilas

Jednostrani potez

DAČIĆ: Odluka Prištine o preregistrovanju imovine nelegalna i neprihvatljiva

Politika -

BEOGRAD - Odluka kosovske vlade da se sva nepokretna imovina regirstrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo registruje na ime Kosova za Srbiju je potpuno nelegalna, neprihvatljiva i nema pravni značaj, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić.

Ovo je još jedan jednostrani potez Prištine koji pokazuje da njih ne interesuje dijalog u Briselu, zato što smo mi više puta pokretali tu temu, a oni nikada o tome nisu hteli da razgovaraju", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić kaže da je ovo još jedno sporno pitanje koje govori da Priština ne želi da ima konstruktivan prustup, dok Beograd želi nastavak dijaloga kako bi se došlo do rešenja.

On je naglasio da Prištinu tišti nešto drugo, odnosno da među njima sigurno postoji veliki strah i problemi.

"Da li je to strah vezan za političku podršku koju gube, sa neuspesima na međunarodnom planu ili je strah od toga šta će novi specijalni sud da kaže u pogledu optužnica, to je sada drugo pitanje", kazao je Dačić.

On je dodao i da ta odluka Prištine nema nikakvo utemeljenje ni u kakvom dogovoru niti sporazumu i da je za Srbiju apsolutno neprihvatljiva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track