DAČIĆ: Rusiju zanimalo da li Srbija menja stav prema NATO
Foto: Ap

Pozvali nas i u Palmiru

DAČIĆ: Rusiju zanimalo da li Srbija menja stav prema NATO

Politika -
Rusija se interesovala da li mi menjamo stav. Mi ne menjamo stav. Mi nismo članovi. Nemamo ambicije da postanemo članovi NATO, niti naš narod to želi", rekao je Dačić

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da su se tokom njegovog boravka u Moskvi zvaničnici Rusije interesovali da li Srbija menja stav prema NATO.

"Rusija se interesovala da li mi menjamo stav. Mi ne menjamo stav. Mi nismo članovi. Nemamo ambicije da postanemo članovi NATO, niti naš narod to želi", rekao je Dačić za RTS. Dačić je ocenio da su priče o tome da je humanitarni centar u Nišu špijunski centar "smešne".

"Ruski špijuni u Nišu bi samo mogli da zaključe da Srbi možda više vole Rusiju, nego sami Rusi. To je apsolutna besmislica. To je humanitarni centar koji je pomagao više puta u Srbiji, tokom poplava i požara. Pomagaće i u svetu", naveo je on.

Dačić je rekao da je Srbiji iz Rusije upućen poziv o zajedničkom učešću u humanitarnim akcijama i spasavanju kulturnih spomenika u Palmiri u Siriji. "Preneću premijeru Vučiću tu poruku, da vidimo da li ćemo to prihvatiti. To nema nikakve veze sa borbenim akcijama i špijunima", naveo je šef srpske diplomatije.

On je ponovio da je Srbija razočarana efektima rada Haškog suda, koji se, kako je ocenio, nije se ponašao kao sud. Dačić je rekao da Srbija deli stanovište Moskve - da treba što pre zatvoriti taj tribunal. On je kazao da se u slučaju lidera SRS mogu očekivati novi obrti u tom postupku.

"Ne verujem da je u pitanju dobronamernost prema Vojislavu Šešelju, više su u pitanju akti koji doprinose destabilizaciji Srbije i čitavog regiona", naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track