DODIK RASKRINKAO ZLOČINCA: Prerušeni Naser Orić huškao na linč Vučića

Predsednik Republike Srpske otkriva

DODIK RASKRINKAO ZLOČINCA: Prerušeni Naser Orić huškao na linč Vučića

Politika -
Crno na belo: Milorad Dodik kaže da postoje dokazi bezbednosnih službi u Sarajevu da je ratni komandant Srebrenice došao maskiran u Potočare i palio masu. Srpske službe bezbednosti imaju kompletnu sliku o svemu što se dogodilo. Ćutimo i čekamo organe u Bosni i Hercegovini, rekao predsednik Vlade Srbije

BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je juče da je tokom komemoracije u Potočarima, na kojoj je organizovan atentat na premijera Srbije Aleksandra Vučića, bio i Naser Orić, i to prerušen!- Prema informacijama naših službi, ali i bezbednosnih službi iz Sarajeva, bio je u Potočarima i huškao je masu. Postoje dokazi. Premijer Vučić je bio izložen atentatu koji su organizovali ljudi bliski rukovodstvu Bošnjaka, pre svega Bakiru Izetbegovića - rekao je Dodik i pritom zamolio medije da prate dalji tok jer sumnja da od svega toga na kraju neće biti ništa.Ispunjava Alijin amanetPrvi čovek Srpske naglasio je da ne može Izetbegović da govori o politici pomirenja jer želi da ukine RS.- Bakir hoće da stvori BiH po odredbama islamske deklaracije njegovog oca. Vučić je došao u Srebrenicu, pružio ruku pomirenja, pokazao ličnu odgovornost državnika, a uzvraćeno mu je pokušajem ubistva. Preko toga se ne može preći - nastavio je Dodik, napominjući da će se otkriti povezanost Orića i Izetbegovića u napadu na premijera Srbije.- Bakir je zainteresovan samo za to da se sakrije istina o napadu - rekao je Dodik.S druge strane, govoreći o napadu u Potočarima, Vučić je potvrdio da srpske službe bezbednosti imaju kompletnu sliku o svemu što se dogodilo.- Sve znamo, ali ćutimo. Čekamo šta će reći organi u BiH. Na komemoraciji sam se kretao tamo gde mi je rečeno da idem. To nam je nauk za budućnost. Radujem se susretu s članovima Predsedništva. Verujem da ćemo u otvorenim razgovorima razmotriti zajedničku budućnost i šta možemo da uradimo u vezi sa saradnjom dve zemlje - naglasio je Vučić.Da nema govora o spontanoj reakciji razularene mase potvrđuje i Suzana Vasiljević, savetnica za medije premijera Aleksandra Vučića, koja je ispričala da su u srpskoj delegaciji znali da nešto nije u redu kada je pre komemoracije premijer Turske Ahmet Davutoglu premešten iz drugog reda, gde je trebalo da bude pored srpskog premijera, u prvi red.Politička pozadinaPotpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da je napad na premijera Vučića bio pokušaj ubistva i da ima političku pozadinu.- Nebitno je potpuno da li je neki državnik napadnut kamenom, oružjem, da li je otrovan ili mu je srušen avion - metode mogu biti različite. Bitan je cilj. To je pokušaj ubistva - rekla je Mihajlovićeva.Dragan Čović, član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, koji je od juče predsedavajući kolektivnog šefa države, rekao je da je napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima „veliki ožiljak za sve“, te da bošnjački narod iz toga mora izvući pouke.

Premijer odbrusio vlasniku StaklareSRAM GA BILO!Premijer Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje o sudbini paraćinske Staklare, naglasio da je reč o firmi s privatnim vlasnikom, bugarskim tajkunom, kog bugarska država traži za kriminal, a koji državi Srbiji inače duguje dve milijarde i 250 miliona.- Sram ga bilo! Sram ga bilo! Ne znam šta on više hoće jer ga država Srbija sve vreme kreditira i tu fabriku drži u životu, a on ove godine struju nije platio ni dinara.

MUP Republike SrpskeGRAĐANI PREPOZNALI NAPADAČE NA VUČIĆAPoliciji RS javili su se građani koji tvrde da poznaju osobe za koje se smatra da su organizovale napad na Aleksandra Vučića ili učestvovale u njemu. Kako je javila Alternativna TV, građani su prepoznali lica A. M., E. H., M. D. i F. H. MUP RS ranije juče ponovio je apel građanima da dostave sve informacije o osobama osumnjičenim.

Razgovarali o referendumu u RS... Dodik i Vučić juče u Beogradu
Razgovarali o referendumu u RS... Dodik i Vučić juče u Beogradu

Još vaga Dodik o odlaganju referenduma HOĆU DA RAZGOVARAM, ALI NEĆU DA NAS PONIŽAVAJUPredsednik RS Milorad Dodić negirao je da je referendum poziv na rat, kako to komentarišu u Sarajevu, i dodao da Srpska ne želi da trpi poniženja i nametanja, već da razgraniči nadležnosti sa Bosne i Hercegovine.Ipak, Dodik je posle razgovora s premijerom Vučićem rekao da je spreman da odloži referendum, ali i da je spreman da razgovara o sudu i tužilaštvu. Na pitanje da li to znači da će otići u Sarajevo i o tome razgovarati i sa članom Predsedništva BiH, a samim tim i s Bakirom Izetbegovićem, rekao je:- Ne pravim problem. Spreman sam da odem odmah sutra. Srpska je spremna da razgovara o sudu i tužilaštvu. Sud mora da bude nepristrasan, a ne samo da osuđuje Srbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track