DOSIJE ARKAN Komandant cenio odanost: Delio zlatne pištolje vernim saradnicima!
Foto: Shutterstock

Nagrađivao lojalne

DOSIJE ARKAN Komandant cenio odanost: Delio zlatne pištolje vernim saradnicima!

Politika -

Željko Ražnatović je odabranima poklanjao oružje s posvetom. Dobili su ga njegovi saborci iz Srpske dobrovoljačke garde i najbliži prijatelji

Komandant Srpske dobrovoljačke garde (SDG) Željko Ražnatović Arkan je kod svojih saboraca i prijatelja najviše cenio vernost, koju je znao da nagradi, i to ni manje ni više nego - pozlaćenim pištoljima.Kako priča jedan od njegovih nekadašnjih bliskih saradnika, pozlaćene pištolje je dobilo najmanje desetoro članova SDG, kao i nekoliko prijatelja. Osim pozlaćenih, Ražnatović je, kako otkriva naš sagovornik, znao da daruje i „obične“ pištolje.Po porudžbini- Pozlaćeni pištolji kojima je komandant Arkan nagradio svoje verne ljude, prijatelje ili one koji su ga nečim zadužili izrađeni su po njegovoj porudžbini u fabrici „Zastava oružje“. Reč je o modelu CZ-99, a na njima je urezano ime kome se daruje i potpis „Od komandanta Arkana“. Izrada ovakvih pištolja nije bila nimalo jeftina, ali Ražnatović za to nije mario - priča sagovornik Kurira.Komad pozlaćenog oružja dobio je i Borislav Pelević, jedan od komandanata Srpske dobrovoljačke garde, koji za naš list kaže da mu taj poklon mnogo znači u životu.

Ponosan

- Željko Ražnatović je poklonio pištolje najvišim oficirima SDG. Čuvam ga i dalje u svojoj kući i znači mi najviše na svetu. Uredno je prijavljen, imam dozvolu i plaćam porez - navodi Pelević.

Završio na izložbiZAPLENILI MU PIŠTOLJ U „SABLJI“Zanimljivo je da je jedan pozlaćeni pištolj bio zaplenjen tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, i to onaj koji je Arkan poklonio jednom od najbližih prijatelja Stojanu Novakoviću Copeu. Cope je inače bio i potpredsednik Ražnatovićeve Stranke srpskog jedinstva i zvanični vlasnik kluba Obilić. Policija ga je kasnije pozivala da mu vrati oduzeto oružje, ali se Cope nije odazvao, pa je taj komad čak bio izložen i na nekoj od izložbi Ministarstva unutrašnjih poslova, gde se nalazilo naoružanje koje je koristila policija, kao i ono koje je zaplenjeno tokom akcija.

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SERGEJ OTKRIO ARKANOVO DRUGO LICE A evo i šta mu je Željkov sin rekao posle filma Turneja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track