DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ: Krivica je, ipak, na Nikoliću
Foto: Media Centar

Polemika

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ: Krivica je, ipak, na Nikoliću

Politika -

Anđelković smatra da Nikolić zbog svog niskog rejtinga, ne bi trebalo da krivi medije, analiltičare i novinare, već da pokuša da promeni pristup poslu koji obavlja

BEOGRAD - Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je večeras da komentar predsednika Tomislava Nikolića na njegov spor sa Stanislavom Pak govori o deficitu političke kulture.

Anđeković je u izjavi Tanjugu dodao da mu je neshvatljivo da za Nikolića nije problem pritisak na novinare ili analitičare od stane njegovog kabineta, već odbijanje da se tom pritisku podlegne.

"Zapanjujuće je da (Nikolić) ne shvata koliko je štetno za njega i imidž Srbije da tako nešto kaže", izjavio je Anđelković.

Prema njegovim rečima, to sve govori o ozbiljnom deficitu demokratske kulture, a u kombinaciji sa doživljavanjem predsedničke funkcije kao nečega što, kako tvrdi Anđelković, u velikoj meri služi ličnoj i porodičnoj koristi umesto javnom interesu, najviše urušava Nikolićev autoritet.

Anđelković smatra da Nikolić zbog svog niskog rejtinga, ne bi trebalo da krivi medije, analiltičare i novinare, već da pokuša da promeni pristup poslu koji obavlja.

Na kraju samo mogu da kažem da je sada jasno da je za sve što sam smatrao da je odgovoran njegov kabinet, krivica ipak na Tomislavu Nikoliću, koji od svojih saradnika traži da uguše svaku kritiku na njegov račun, dodao je Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track