DRAMATIČNO U BELOJ CRKVI: Odbornici nastavili štrajk glađu, nestali snimci incidenta
Foto: Facebook Printscreen

Spavaju u opštinskoj sali

DRAMATIČNO U BELOJ CRKVI: Odbornici nastavili štrajk glađu, nestali snimci incidenta

Politika -
Troje odbornika i jedan član Opštinskog veća u Beloj Crkvi noćas su nastavili štrajk glađu, jer osporavaju smenu lokalne vlasti u tom mestu, a sa pojedinih medijskih profila na društvenoj mreži Fejsbuk nestale su fotografije i video zapisi o incidentima koji su se desili prošlog petka.

"Nastavljamo štrajk dok ne dobijemo odgovor od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na prigovore koje smo uložili na nelegalnu smenu lokalne vlasti", kazala je jutros odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Sandra Ristić.

Ona je rekla da ne može da veruje da je ministar policije optužio odbornike LSV i Demokratske stranke da su koristili biber sprej u petak, s obzirom na to da je Ministarstvo unutrašnjih poslova sinoć saopštilo da je identifikovan i uhapšen jedan član privatnog obezbeđenja opštinske zgrade.

Sandra Ristić je dodala da ne može da veruje ni da je ministar policije rekao da je svojim očima video ugovor sa privatnom firmom za obezbeđenje, kada je načelnik Opštinske uprave Tomislav Dmitrović juče saopštio i svojim potpisom overio izjavu da takav ugovor ne postoji.

Izrazila je čudjenje i zbog činjenice da su novi čelnici opštine juče obili zaključane kancelarije i ušli u njih, iako je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički juče izjavila da novo rukovodstvo, do konačne odluke ministarstva, ne može da se smatra legalnim.

Urednik portala Belocrkvanske novosti Stefan Cvetković rekao je jutros da su tokom noći sa Fejsbuk profila "na volšeban način" nestale fotografije i video zapisi koji svedoče o dogadjanjima ispred i u zgradi opštine od petka i kasnije.

Sandra Ristić je još kazala da im je jutros u 7.00 sati uključeno grejanje u skupštinskoj sali u kojoj iz protesta spavaju od petka, ali je izrazila bojazan da će ponovo biti isključeno u 15.00 sati, po završetku radnog vremena.

"Umorni samo i iscrpljeni, ali od štrajka glađu nećemo odustati sve dok ne dobijemo odgovore na postavljena pitanja", poručila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track