EKSKLUZIVNO! NEOBJAVLJENI DETALJI Zvezdan Jovanović: Đinđića sam UBIO prvim metkom!
Foto: Profimedia

Šta je Zvezdan Jovanović ispričao policiji

EKSKLUZIVNO! NEOBJAVLJENI DETALJI Zvezdan Jovanović: Đinđića sam UBIO prvim metkom!

Politika -

Ubistvo bi bilo nerasvetljeno da sam ja organizovao ekipu, a ne ovako kako je urađeno, sa ološima i kriminalcima. Znao sam čim me je Legija uvukao s onim kretenima

Zorana Đinđića, predsednika Vlade Republike Srbije, likvidirao sam lično.Desetak dana pre odlaska na Kopaonik bio sam s Legijom, koji me je obavestio da ćemo imati problema s Hagom, što je navodno saznao od nekih ljudi, kao i to da će Jedinica biti rasturena, uz napomenu da ćemo se čuti, piše u izjavi koju je Zvezdan Jovanović dao policiji u aprilu 2003. godine, a koju je lično potpisao.

- Sam sam odlučio da učestvujem u ubistvu Đinđića. To je bilo moje ubeđenje zbog pretnje Hagom, zbog zaštite JSO. Nisam ja to uradio zbog novca - naglasio je Jovanović, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Đinđića.Jovanović je u iskazu, koji je detaljno dao tadašnjem pomoćniku šefa UKP Miletu Novakoviću i u to vreme operativcu Rodoljubu Miloviću Roćku, opisao kako je planirano ubistvo premijera.

Crni mart - Zbog ovih događaja Srbi se naježe na pomen tog meseca

Provaljen Hteo da povuče iskaz

Rodoljub MilovićZVEKI IMAO NEKO MRLJAVO KUČERodoljub Roćko Milović ispričao je za Kurir još neke detalje sa saslušanja Zvezdana Jovanovića.- U prvom trenutku Jovanović nije želeo ništa da priča. Rekao je: „Nemam šta, vodite me u zatvor.“ Rekao sam mu da smo u međuvremenu bili kod njega u kući, da smo videli suprugu, pošto se on plašio za porodicu. Nije verovao. Kada sam ga pitao da li ima neko mrljavo kuče, on se nasmejao. Shvatio je ga nismo slagali - otkriva Rodoljub Milović.

Ostavio tragoveODAO GA CRNI „MAGNUM DAVIDOV“Zvezdana Jovanovića su pod izgovorom da treba da dođe na kolegijum MUP uhapsili 24. marta 2003.- Seli smo u salu za sastanke. General Sreten Lukić, Guri i ja. Preko puta nas vrh JSO - Gumar, Zveki, Veselin Lečić, Dragoslav Krsmanović i Mića Petraković. Pita ih Lukić šta će popiti, naručuju sok, kafu, samo Zvezdan neće ništa. Palim cigaretu i on pita da li može da zapali cigaretu i vadi „davidov“. I ja se tada izgubim, setim se da su pronađena dva opuška istog takvog crnog „magnum davidova“ na mestu ubistva Đinđića - priseća se nekadašnji načelnik UBPOK Bora Banjac.

Puno zanimljivih tema i poklona

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK ZA PENZIONERE: Intervju sa Nadom Blam

Dodatak Moja penzija odgovara na pitanja penzionera

U današnjem poklon dodatku Moja penzija saznaćete kako živi naša poznata glumica i zašto tvrdi da ne oseti da je u penziji.

Pored toga, otkrivamo sve o produženju roka za poravnanje za vojne penzionere kao i sve informacije u vezi sa nasleđivanjem porodične penzije.

Ne propustite puno zanimljivih tema i poklona.

Svetlana Vojinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 10.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track