EVO ZAŠTO JE KANDIDATURA BELOG POD ZNAKOM PITANJA: Problem koji niko nije mogao da PREDVIDI!
Foto: Kurir

EVO ZAŠTO JE KANDIDATURA BELOG POD ZNAKOM PITANJA: Problem koji niko nije mogao da PREDVIDI!

Politika -

Kandidaturu Ljubiše Preletačevića, Republička izborna komisija dovela je u pitanje zbog problema sa potpisima. Naime, prema saznanjima Kurira iz RIK, problem je to što na formularima nije napisana reč Grupa građana uz "Beli - Samo jako"...

Lider pokreta "Sarmu probo nisi" Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli večeras je uz trubače i belu limuzinu, u pratnji nekoliko stotina pristalica predao 12.700 potpisa građana koji su podržali njegovu kandidaturu za predsednika Srbije. Međutim, pola sata kasnije, Beli je pozvan da se vrati u Republičku izbornu komisiju jer "postoje problemi sa potpisima".

Problem je navodno u tome što ne postoji odrednica „Grupa građana“ pre imena Ljubiše Preletačevića Belog. Prema zakonu, to nije neophodno, ali takav zahtev se navodi u Uputstvu RIK. Iako je zakon jači i stariji pravni akt, o tome se trenutno vodi debata u RIK, a ona će biti nastavljena i sutra!

Za Kurir TV Beli je poručio da je sada pravi trenutak da se promene stvari i pozvao ljude da se probude. Na pitanje ko će glasati za njega, Preletačević je rekao da je njegova snaga u tome što se ne zna ko će glasati za njega.- Tu su mladi, tu su apstinenti, ali i stariji ljudi koji su uspavani i kojima je krajnje vreme da se probude - rekao je Beli i završio već prepoznatljivom parolom: Samo jako!

Pogledajte kako su pristalice sačekale Preletačevića

Izjava Belog za Kurir TV!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track