(FOTO) BAHANALIJE U STRAZBURU: Ovako krvnik Haradinaj banči po noćnim klubovima!
Foto: Facebook

Bivši vođa OVK uhvaćen u Strazburu

(FOTO) BAHANALIJE U STRAZBURU: Ovako krvnik Haradinaj banči po noćnim klubovima!

Politika -

Ramuš Haradinaj izlazi u noćni provod u strazburskom naselju Vendenhajm, u kojem ima mnogo kafića, diskoteka i bordela u vlasništvu Albanaca

Jedan od bivših vođa OVK Ramuš Haradinaj provodi se po noćnim klubovima i diskotekama u okolini Strazbura dok čeka odluku Francuske o zahtevu Srbije za izručenje Beogradu, otkriva Kurir. Kako saznajemo, u pitanju su lokali koji su u vlasništvu Albanaca s Kosova.Podvođenje devojaka- Haradinaj svako veče izlazi na večeru, a posle u provod na desetak kilometara od Strazbura. U pitanju je naselje Vendenhajm, u kojem dosta kosovskih Albanaca ima kafiće, restorane, diskoteke, bordele... Većina njih se bavi podvođenjem devojaka, uglavnom iz istočne Evrope, i to im je pored droge najunosniji biznis. On troši ogromne svote novca sa svojim sunarodnicima.

Samo nekoliko sati nakon što mu je francuski sud izrekao meru zabrane napuštanja zemlje, njegov advokat Arijanit Koci je na Fejsbuk postavio fotografiju iz jednog albanskog restorana, na kojoj njih dvojica poziraju posle večere.

Zanimljivo je da su na društvenim mrežama njegovi sunarodnici u međuvremenu skinuli fotografije na kojima ovaj krvnik bez trunke stida pozira dok čeka odluku suda - priča naš sagovornik.Francuski sud u Kolmaru mu je oduzeo pasoš i naložio da se redovno javlja policiji.

- Umesto pasoša dobio je tzv. privremenu karticu o boravku. Ima nanogicu i može da se kreće do dvadesetak kilometara od trenutnog prebivališta u Strazburu, a to je rezidencija kosovskog konzula. Međutim, svaki izlazak iz tog objekta mora da prijavi policiji - dodaje izvor Kurira.Moguće izručenje HaguInače, u Tužilaštvu za ratne zločine tvrde da nije nemoguće ni da bivši komandant OVK završi u Hagu.- Ne isključujem mogućnost da Haradinaj iz Francuske, gde je uhapšen, bude predat novom sudu u Hagu. Mi bismo u tom slučaju pripomogli da Haradinaj odgovara za krivična dela koja mu stavljamo na teret - rekao je tužilac Milan Petrović.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

S druge strane, Haradinaj je preko Fejsbuka poručio da „Beograd nije njegov glavni grad“.Srbija traži Haradinaja za krivična dela koja nisu bila obuhvaćena optužnicom Haškog tribunala po kojoj je pravosnažno oslobođen.

Pukla tikvaOPTUŽIO TAČIJA I MUSTAFU DA SU SRPSKE MARIONETEHaradinaj je juče optužio kosovskog predsednika i premijera Hašima Tačija i Isu Mustafu da su „marionete Srbije“ zbog pristanka na nastavak dijaloga s Beogradom bez postavljanja bilo kakvih uslova. On je na svom Fejsbuku objavio da oni pristaju na nastavak razgovora „uprkos nedavnim napadima - podizanju zida, vozu, neosnovanim poternicama, što znači da ne razumeju interese svoje zemlje“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Haradinaj od hapšenja do oslobađanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track