GLAVAŠ NE ZNA ZA SRAMOTU: Pomen u Jadovnu je bio bal vampira
Foto: Beta, Arhiva

Strašno i skandalozno

GLAVAŠ NE ZNA ZA SRAMOTU: Pomen u Jadovnu je bio bal vampira

Politika -
Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš poručuje Miloradu Pupovcu, predsedniku Srpskog narodnog vijeća, da više ne pravi "bal vampira" u Hrvatskoj, aludirajući na obeežavanje stradanja srpskih civila u Jadovnu

Na svom fejsbuk profilu, komentarišući skup kojim je dat pomen Srbima ubijenim u ustaškoj NDH, kao i izjave o Alojziju Stjepincu, Glavaš je poručio Pupovcu da "naredne godine ode u Srbiju i tamo igra kolo".

Za Glavaša je skup nad jamom u Jadovnu, gde su masovno pobijeni Srbi svih uzrasta, "maska dušebrižništva" i "bezosjećajna komemoracija", a učesnici su, navodno, vređali nacionalne svetinje i osećaje Hravata, pa im treba zabraniti ulazak na teritoriju Hrvatske.

Glavaš, kao i neke druge javne ličnosti u Hrvatskoj, smatra da je neumesno govoriti o kardinalu Stepincu na način na koji je to učinio srpski ministar Vulin.

Tokom komemoracije u Jadovnu, Vulin je za Stepinca rekao da je bio "vikar ratnih sveštenika" u vreme NDH.

Nazvavši Pupovca "etno-biznismenom" i optuživši državni vrh Srbije za četništvo, Glavaš je savetovao vlasti Hrvatske da im daju, kako je naveo, "šut kartu.

Branimir Glavaš osuđen je za učešće u ubistvima osječkih Srba devedesetih godina. Pošto je pobegao ih Hrvatske, kaznu je služio u BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track