GLAVNI ODBOR DSS U SUBOTU: Aleksandar Popović kandidat za predsednika Srbije
Foto: Nebojsa Mandić

Izjašnjavanje na sednici

GLAVNI ODBOR DSS U SUBOTU: Aleksandar Popović kandidat za predsednika Srbije

Politika -

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) će na sednici Glavnog odbora odlučivati o kandidatu DSS za predsednika Srbije, a jedini kandidat za sada je potpredsednik stranke Aleksandar Popović.

U DSS je rečeno da će se o njegovoj kandidaturi članovi Glavnog odbora izjašnjavati na sednici koja je zakazana za subotu, 24. decembra. Osim o predsedničkim izborima na sednici će biti reči i o aktuelnoj političkoj situaciji.

Kako je rečeno, ove nedelje će na predlog vršioca dužnosti predsednika DSS-a Dragana Maršićanina tu funkciju preuzeti Miloš Jovanović koji će vršiti ovlašćenja predsednika dok se ne organizuje Skupština stranke na kojoj bi trebalo da se bira novi predsednik DSS-a.

Skupština stranke neće skoro biti organizovana, a verovatno ne ni pre izbora za predsednika Srbije koji treba da se održe na proleće sledeće godine.DSS je do vršioca dužnosti predsednika stranke došao nakon što je Sanda Rašković Ivić podnela ostavku na mesto predsednice u znak nezadovoljstva zbog koalicija koje su na lokalu opštinski odbori sklapali sa Srpskom naprednom strankom.Ona je potom u oktobru ove godine izbačena iz stranke jer nije sprovodila odluke Predsedništva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja