GUST RASPORED U DAVOSU: Vuk Jeremić danas sa Kerijem i magnatima iz Kine
Foto: Aleksandar Jovanović

Drugi dan Svetskog ekonomskog foruma

GUST RASPORED U DAVOSU: Vuk Jeremić danas sa Kerijem i magnatima iz Kine

Politika -
Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić drugog dana Svetskog ekonomskog foruma u Davosu imaće i više nego gust raspored.

Jeremić se nešto posle 13 časova prvo sastao sa Ma Junom, poslovnim magnatom iz Kine, za kojeg je naglasio da je uprkos velikom uspehu i bogatstvu ostao isti kakav je bio.

Jeremić je na Tviteru naveo i da je Jun izraziti optimista po pitanju kineske ekonomije.

Osim najavljenih diskusija o budućnosti Evrope, Afrike, novom Putu svile, kao i variranju cene nafte, Jeremić će se danas sastati i sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Jeremić je, inače, juče za televiziju Skaj njuz upozorio da je potrebno hitno reagovati na izbegličku krizu, jer će se u suprotnom i Balkan i čitava Evropa suočiti sa humanitarnom katastrofom i političkom nestabilnošću.

"Ukratko, mislim da smo suočeni sa humanitarnom katastrofom, i nadam se da nećemo završiti kao nemoćni posmatrači. Mora se učiniti nešto, brzo i odlučno, jer ćemo se u suprotnom suočiti ne samo sa humanitarnog tragedijom već i nestabilnošću, ne samo na Balkanu već i u Evropi" rekao je Jeremić prvog dana Foruma u Davosu, koji se ove godine održava pod sloganom "Kako odgovoriti na humanitarnu krizu".

Jeremić je razgovarao i sa premijerom Turske Ahmetom Davutogluom kome je čestitao na odličnom nastupu uprkos teškim okolnostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track