HITNO VUČIĆ: Ako EU ne reaguje do 14 sati, slede mere protiv Hrvatske!
Foto: Zorana Jevtić

Premijer izričit

HITNO VUČIĆ: Ako EU ne reaguje do 14 sati, slede mere protiv Hrvatske!

Politika -
Premijer je ocenio da je potez Hrvatske skandal neverovatnih razmera

BEOGRAD - Ukoliko EU danas do 14 sati ne odgovori na situaciju na granici Hrvatske i Srbije, Srbija će preduzeti mere zbog jednostranog zatvaranja granice sa Srbijom za srpske kamione, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

PORTAL KURIR OTKRIVA: Stop za hrvatsku robu!

"Čekamo da EU reaguje do 14 sati, a onda će Srbija reagovati mirno, ne kršeći propise, ali će ukazati da Hrvatska ne može da se iživljava, ponižava Srbiju i uništava privredu Srbije bez posledica", istakao je Vučić. Vučić je ocenio da je potez Hrvatske "skandal neverovatnih razmera".

Premijer je naveo da ga je šokiralo obrazloženje za uvođenje mera koje je dobio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović od zvaničnika Hrvatske. Njihov odgovor spada u zonu sumraka, hajde vi Srbi pošaljite pola izbeglica na Horgoš, samo pola kod nas i mi ćemo da vam pustimo kamione, rekao je Vučić i istakao da je to zvaničan odgovor Hrvatske.

On je rekao i da čeka da vidi šta će EU da preduzme po tom pitanju, jer "ovde EU krši sve svoje sporazume, krši sva civilizacijska pravila i dostignuća". Vučić je rekao da je Hrvatska počela da sprovodi protiv Srbije skandalozne, anticivilizacijske mere, a uz katasrofalna, neverovatna i iz sfere zone sumraka politička objašnjenja.

Prema njegovim rečima, izbeglice same odlučuju gde će da idu. Hrvatska ih ne registruje plašeći se uzimanja otisaka prstiju, rekao je Vučić i istakao da se mi ne plašimo i da uzimamo otiske prstiju, registrujemo te ljude i nemamo nikakve probleme. On je ocenio da je potez Hrvatske "katastrofa za ceo region" i "katastrofalan signal" za investitore i dodao da je do sada zbog zaustavljanja saobraćaja sa Hrvatskom i Mađarskom Srbija pretrpela štetu od oko 20 miliona evra.

"Vraćanje izbeglica - besmislice"

Upitan da prokomentariše izjavu iz Brisela da u Srbiju mogu da budu vraćene izbeglice, Vučić je odgovorio da čeka da vidi kako će EU da reaguju "na ovo oko Hrvatske". Vučić je, međutim, ocenio da to što se predlaže nije realno i da su u pitanju besmislice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track