INICIJATIVA MLADIH PRETI: Srušićemo spomenik Miloševiću!

Spomenik Slobodanu Miloševiću raspiruje sukob

INICIJATIVA MLADIH PRETI: Srušićemo spomenik Miloševiću!

Politika -

Inicijativa mladih za ljudska prava najavila da će uništiti spomenik bivšem predsedniku Srbije, Mrkonjić im poručuje da će sagraditi drugi

Drama zbog najavljenog podizanja spomenika Slobodanu Miloševiću ne jenjava. NVO Inicijativa mladih za ljudska prava najavila je da će spomenik Miloševiću, ako bude podignut, srušiti istog dana, a počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić poručuje da će u tom slučaju sagraditi novi!Direktorka Inicijative Anita Mitić za Kurir kaže da rušenje spomenika Miloševiću ne bi bio vandalizam.

- To nije vandalizam već odbrana vrednosti da Srbija treba da živi u budućnosti. Ta tema uopšte i ne treba da bude predmet razgovora - kaže Mitićeva.Izgubljena generacijaA u saopštenju koje je Inicijativa uputila navodi se da oni, predstavnici izgubljene generacije, rođeni devedesetih godina, obećavaju da spomenik Miloševiću neće opstati nijedan dan u Beogradu.Kako su naveli, oni govore u ime onih koji su rođeni i detinjstvo proveli u vreme ratova, potpune izolacije i odsečenosti od sveta, najveće bede i siromaštva, kao i „u ime svih mladih koji su sa služenja vojnog roka slati na prve linije fronta, mladih koji su gutali suzavac i kojima su glave i kičme lomili policijski pendreci“. Oni govore i u ime „žrtava Miloševićevih krvavih eskadrona, koji su sejali smrt od Hrvatske do Kosova“, dodaje se u saopštenju.- Naša obaveza prema generaciji rođenoj 2000. jeste da obezbedimo da oni budu prva generacija koja će ceo život proživeti u miru. Zbog toga nećemo dozvoliti da spomenik poslednjem gospodaru rata sa naših prostora bude postavljen u Beogradu. Ukoliko do toga dođe, naša obaveza je da ga srušimo. To nije vandalizam, nego odbrana demokratske i evropske Srbije - saopštila je Inicijativa, koju je podržala i potpredsednica DS Maja Videnović, napisavši na Tviteru da će se akciji pridružiti „i mi malo stariji“.Tim povodom inicijator podizanja spomenika Milutin Mrkonjić poručio je da iza pomenute organizacije stoje „srbomrsci“.Brukaju se- Ta deca, čiji su mentori poznati, koji su rušili ovu zemlju, bolje bi bilo da normalno žive i rade, a ne da ruše. Ja da rušim, nisam naučio, i neću. Nemam ništa protiv njihovog mišljenja. Na njih je uticao neko od poznatih srbomrzaca, to su oni koji su rušili našu zemlju. Ako i sruše spomenik, ja ću ponovo podići novi. Ja im samo savetujem da se ne brukaju i da ne ruše. Naravno, ako nadležni organi donesu odluku da se spomenik podigne - navodi Mrkonjić.

Tomislav NikolićSPOMENIK NE BI FIZIČKI OPSTAOPredsednik Srbije Tomislav Nikolić ponovo se uključio u polemiku o Miloševiću i poručio da će o toj temi javnost uvek biti podeljena.- Ne treba Srbiju deliti i kada se podiže spomenik, treba razmisliti o tome da li će on poslužiti da građani iskažu svoje jedinstvo ili sukobe, tim pre što spomenik Miloševiću ne bi ni fizički opstao, jer bi se verovatno samozvane demokrate služile vandalizmom - izjavio je Nikolić.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

MALI POD ISTRAGOM: Tužilaštvo češlja skrivenu imovinu!

PAPREN POREZ NA IMOVINU: Za dug od 50.000, kamata 6.000 dinara

OPASNO: Turisti na Kopaoniku upali u minsko polje

IVAN IVANOVIĆ BEZ TAKTA: Tomislav Nikolić je mentol

HVATA ZALET: Dačić pljuje Ljajića zbog kampanje za predsednika

DRUGA STRANA MEDALJE: Državo, poslušaj šampione!

NISKI UDARCI Tamara Đurić: Prijovićka, jeftina si da bi bila Brenina snajka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track