JANKOVIĆ O PREDSEDNIČKOJ KANDIDATURI: Nemam pravo da kažem ni da ni ne
Foto: Nebojša Mandić

Zaštitnik građana suzdržan na temu izbora

JANKOVIĆ O PREDSEDNIČKOJ KANDIDATURI: Nemam pravo da kažem ni da ni ne

Politika -

Zaštinik građan Saša Janković rekao je danas povodom mogućnosti da se kandiduje za predsednika republike da je najvažnije da izbori za predsednika kao i bilo koji drugi izbori u Srbiji budu fer i posteni, sa ravnopravnim mogucnostima svih kandidata, a ko je kandidat to je manje bitno.

Upitan da li će se kandidovati na predsedničkim izborima, on za Dojče vele kaže da kao zaštitnik građana nema pravo da kaže ni da ni ne.

APEL 100 JAVNIH LIČNOSTI Oni su dali svoj potpis da se Saša Janković kandiduje za predsednika Srbije

"Smatram da nije primereno da kažžem „da, kao zašštitnik građana, pogotovo u situaciji kada predsednički izbori nisu raspisani. Mi imamo predsednika Republike, on radi svoj posao, ja radim svoj. Ne mislim da je korektno merkati bilo kakvu funkciju sa neke druge funkcije. A nemam pravo ni da kažžem „ne, tim pre ššto se radi o jednom građanskom pravu, pasivnom biračkom pravu koje ima svaki punoletni građanin Srbije. To je kao da pri zapoššljavanju pitate žženu da li će ostati trudna ili će se udati. Dakle, nemate pravo da to nekog pitate. Kao zašštitnik građana njima treba da poručim da niko nema pravo da ih pritiskom tera od bilo kojeg prava garantovanog Ustavom", dodao je Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track