KARIĆA I NJEGOVU DECU HTELI DA UBIJU SNAJPEROM Bogoljub progovorio posle 10 godina
Foto: Dado Đilas

Vlasnik BK grupe ekskluzivno za Kurir

KARIĆA I NJEGOVU DECU HTELI DA UBIJU SNAJPEROM Bogoljub progovorio posle 10 godina

Crna Hronika -

Saznajte na koji je sve način bivša vlast htela da ubije lidera Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Bogoljub Karić, vlasnik „BK grupe“ i lider PSS, otkrio je šokantne podatke - da su njega i njegovu decu pokušali da ubiju snajperom!Ovaj biznismen, koji je od pre dva dana i zvanično oslobođen svih optužbi za malverzacije u „Mobtelu“, otkriva za Kurir da ga je bivša vlast zastrašivala, angažovala ljude da ga ubiju, te da su mu pucali na vilu „Jelena“, ali i uperili snajper na porodičnu kuću!Zastrašivanje- Angažovali su bili Srbina iz BiH koji ima ratni dosije, dogovoreno je da me on likvidira na Kosovu i Metohiji. Američko-britanske službe i iz Beograda i na Kosovu upozorile su me da to uopšte nije naivno. Ja sam mislio da je to neka igra naše vlasti, da me zaplaše malo, a oni su mi ljudi saopštili šta mi se sprema. Taj čovek se zvao Zoran Marković. Sve sam to prijavio MUP, ministru Draganu Jočiću. On je dao nalog službi da sve to proveri i utvrdi i ponudio mi obezbeđenje, što sam odbio. Ja sam optužio tadašnju vlast da to oni rade, lično - rekao je Karić. Dodao je da je još tada porodica pokrenula krivičnu prijavu, ali da je sve ostalo na tome.- Čak su mi i laser od snajpera uperili u porodičnu kuću, hteli su da likvidiraju mene i moju porodicu! Sećate se i da su novembra 2005. pucali na klub „Jelena“, porazbijali stakla... Srećom, tamo posle 12 noću nikog nije bilo. To je bilo upozorenje. Pa su onda pretili da će da bace bombu u klubu - ispričao je Karić.Smetao zbog politikeOn je podsetio i na situaciju kada su mu napali vozilo.- Mislili su da sam ja u kolima, a sedeo je drugi čovek na zadnjem sedištu. To je sve MUP registrovao. Pucali su u kola, ali moj čovek iz obezbeđenja, specijalac, takođe je pucao i njih troje su uspeli da pobegnu među zgradama... To bilo pred kraj 2005 - ispričao nam je Karić.Lider PSS je rekao i da je vlast htela da ga se reši jer im je smetao njegov veliki politički uspeh.- Za dvadesetak dana sam ih razbio sve - i Koštunicu, i Labusa...Nisu mogli da podnesu moj veliki uspeh - rekao je Karić.Inače, ministarka pravde Nela Kuburović osvrnula se juče na to što je tužilaštvo donelo odluku o obustavi postupka protiv Karića.- Tužilaštvo je samostalan organ, donelo je odluku i svi tu odluku moraju poštovati, slagali se sa njom ili ne. Od mene kao ministra pravde svakako ne možete da očekujete da komentarišem bilo koju sudsku ili tužilačku odluku - rekla je Kuburovićeva, primetivši da ona jedino kao građanin ili pravnik može da se s nečim složi ili ne:- Naravno, to mišljenje ću zadržati za sebe, a kao ministar pravde poštujem odluku tužilaštva, koje je samostalan organ i verujem da je tužilaštvo donelo odluku na osnovu dokaza koje je imalo u konkretnom predmetu.

Uzimala-davalaKARIĆIMA VRAĆAJU „FERARI 599“ I „FIJAT 500“Članovima porodice Karić, protiv kojih su nakon više od 10 godina obustavljene sve istrage, zaplenjena su samo dva automobila, koja bi uskoro trebalo da im budu vraćena, dok postupak za privremeno oduzimanje više nekretnina i udela nikada nije dobio epilog na sudu.

Naredbom Višeg javnog tužilaštva iz 2010. godine od Karića su bili oduzeti „ferari 599“ i „fijat 500“, potvrđeno je Tanjugu u Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde.

Vraća se kao stranacSRBIN SAM, A NI SRPSKI PASOŠ NEMAMNa pitanje s kojim će pasošem u subotu doputovati u Srbiju, s obzirom na to da nema našu putnu ispravu, Karić kaže:- Srpski nisam zaslužio. Videću koji ću pasoš da upotrebim, pošto sam ja svetski građanin. Bogoljub, Srbin, a ne može da uđe sa srpskim pasošem jer ga nema, nego mora da uđe sa pasošem neke druge države. Amerika, Rusija...

Kompletan tekst pročitajte u KURIRU.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track