KINESKI PREDSEDNIK SI ĐINPING: Otvaramo novu stranicu u odnosima Srbije i Kine
Foto: Vlada Srbije

Trodnevna poseta Srbiji

KINESKI PREDSEDNIK SI ĐINPING: Otvaramo novu stranicu u odnosima Srbije i Kine

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Kine Si Đinping izjavio je danas u Beogradu da je "tradicionalno prijateljstvo Kine i Srbije kao i njihovih naroda izdržalo istorijska iskušenja" i izrazio uverenje da će njegovom posetom "biti otvorena nova stranica istorije u razvoju odnosa dve zemlje".

"Tradicionalno prijateljstvo Kine i Srbije, kao i njihovih naroda, izdržalo je istorijska iskušenja turbulentnih promena medjunarodnih, kao i domaćih situacija, i beleži novi sjaj iz stare tradicije", rekao je Si Djinping po dolasku na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Kineski predsednik oenio je da Peking i Beograd "održavaju komunikaciju i koordinaciju u vezi važnih medjunarodnih i regionalnih pitanja, dobro saradjuju u okviru izgradnje projekata Jedan pojas - jedan put i saradnje Kine i centralne i istočne Evrope".

"Očekujem da razmenim mišljenje sa liderima Srbije o bilateralnim odnosima, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa i sa njima zajedno isplaniram budući razvoj naših medjusobnih odnosa. Uveren sam da će moja poseta biti uspešna i otvoriti novu stranicu istorije u razvoju odnosa izmedju Kine i Srbije", rekao je predsednik Kine po dolasku u Beograd gde ga je dočekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

ISTORIJSKA POSETA: Pogača, so i kolo za Si Đinpinga, a evo šta je on rekao na srpskom!

BEOGRAD U PRIPRAVNOSTI: Kineski predsednik Si Đinping danas stiže u trodnevnu posetu

ISTORIJSKA POSETA: Zbog Si Đinpinga ni ptica ne sme da proleti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track