KOLINDA ČESTITALA VUČIĆU: Verujem da ćemo zajedno unaprediti srpsko - hrvatske odnose
Foto: Nebojša Mandić

Predsednica Hrvatske

KOLINDA ČESTITALA VUČIĆU: Verujem da ćemo zajedno unaprediti srpsko - hrvatske odnose

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović čestitala je Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

Kolinda Grabar Kitarović navela je da je uverena sam da će Vučić na toj odgovornoj dužnosti uspešno raditi za sveukupni napredak Srbije i za dobrobit svih njenih građana.

"Verujem da ćemo u predstojećem periodu zajedničkim radom pridonositi unapređenju sveukupnih hrvatsko srpskih odnosa, u čemu nam naše manjinske zajednice mogu biti poseban i trajan temelj", napisala je predsednica Hrvatske u čestitki.

Ona je izrazila nadu u pronalaženje rešenja za preostala otvorena pitanja, koja opterećuju odnose dve susedne države, a u duhu ranijeg dijaloga i Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije, potpisane u Subotici 20. juna 2016. godine.

Kolinda Grabar Kitarović je rekla da Hrvatska podržava proces evropskih integracija Srbije i da je spremna da nastavi da prenosi stečena znanja i iskustva iz zahtevnog procesa, koji je i sama nedavno prošla.

"Verujem da ćemo uspešno sarađivati i u okviru Procesa Brdo-Brioni kao formata koji ima izuzetan značaj za dijalog o jačanju saradnje i stabilnosti jugoistočne Evrope, kao i potvrđivanja perspektive njene konsolidacije u okviru Evropske unije", kaže se u čestitki hrvatske predsednice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track