KONTRAUDAR: Pajtićevi na tajnom ručku kovali plan protiv Šutanovca
Foto: Dragana Udovičić

Lider DS okupio istomišljenike u Mošinoj vili

KONTRAUDAR: Pajtićevi na tajnom ručku kovali plan protiv Šutanovca

Politika -

Predsednik demokrata lično zvao svoje pulene na sastanak u zdanju na Fruškoj gori, ali kad je čuo da je tu novinarska ekipa, odustao od dolaska

Najbliži saradnici lidera DS Bojana Pajtića sastali su se juče na tajno u Mošinoj vili, nadomak Novog Sada, ali je prvi demokrata u poslednjem trenutku odustao od dolaska zbog toga što su mediji saznali za ovo okupljanje.Kako Kurir saznaje, Pajtić je prethodnog dana lično zvao poslovnog direktora DS Amira Bislimija, šefa poslaničke grupe DS u vojvođanskoj skupštini Borislava Novakovića, prvog čoveka pokrajinskog DS Miroslava Vasina, bivšeg šefa izbornog štaba demokrata Dušana Elezovića... Slikali novinareSvi oni su došli u dogovoreno vreme, a kad su se novinari pojavili, Pajtićevi su počeli da se raspituju o razlozima njihovog dolaska, pa su novinare čak i slikali.- Plan je bio da se svi okupe u Mošinoj vili i spreme taktiku za nastup DS u Skupštini, ali i za unutarstranačku bitku koja se očekuje. Pajtić je svestan da njegov partijski kolega Dragan Šutanovac nije nimalo bezopasan i da sve otvorenije organizuje puč u DS i sprema njegovo rušenje. Međutim, izbegao je da dođe jer je postalo očigledno da tamo ne može da uđe inkognito, kako je želeo - priča naš izvor.Zasedanje Pajtićevih u Mošinoj vili usledilo je samo dva dana nakon tajnog skupa u Batočini, koji je organizovao Šutanovac i na kojem je od predstavnika 72 stranačka odbora tražio podršku da preuzme DS.Svađa zbog rezultata- Netrpeljivost između Pajtića i Šutanovca kulminirala je posle izbora i katastrofalno loših rezultata koje je stranka ostvarila. Šutanovac smatra da Pajtić treba da preuzme odgovornost posebno za debakl u Vojvodini, gde je bio predsednik vlade. Unutarstranački okršaj je neminovan i zbog činjenice da je predsednik DS načinio presedan i pozvao svoje birače da glasaju za desničare. Šutanovac će jedva čekati da se o tome povede rasprava na zasedanju stranačkih organa - objašnjava naš izvor.Inače, Statut DS obavezuje da se izbor novog rukovodstva ili provera aktuelnog organizuje najkasnije šest meseci od dana izbora.S. S. - I. K.

EU tudejŠOKANTNO DA PAJTIĆ GLASA ZA DESNIČAREPortal EU tudej posvetio je juče pažnju činjenici da je lider DS Bojan Pajtić pozvao pristalice da na ponovljenim izborima glasaju za koaliciju DSS-Dveri i naveo da su proevropski aktivisti uznemireni i šokirani što je prvi čovek demokrata „tako brzo promenio pripadnost iz transparentno oportunističkih razloga“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track