KRATAK FITILJ: Ðilas pretukao tasta pred ćerkom!
Foto: Zorana Jevtic

Policija saslušala bivšeg lidera DS

KRATAK FITILJ: Ðilas pretukao tasta pred ćerkom!

Politika -
Bivši gradonačelnik u nedelju napao suprugu Ivu, sve gledala njihova ćerka. Ivin otac Boban Pelević pokušao da je zaštiti, Đilas ga je tada udario u glavu. Tuča izbila zbog novca - podele imovine i plaćanja alimentacije

BEOGRAD - Dragan Đilas, nekadašnji gradonačelnik i lider DS, u nedelju uveče pretukao je svog tasta Bobana Pelevića! Đilas je, kako Kurir saznaje, nasrnuo na svoju još uvek zakonitu suprugu Ivu Đilas i njenu majku Ružicu, a Boban, da bi odbranio svoju ćerku i suprugu, stao je ispred pomahnitalog Đilasa i zaradio masnicu ispod oka.- Đilas je došao u stan u Ulici patrijarha Varnave da vrati kćerku (3), koju, pored sina (2), ima iz braka s Ivom. Incident se dogodio ispred stana. Kad je doveo ćerku, došlo je do svađe i bivši šef demokrata nasrnuo je na svoju još uvek zakonitu suprugu i njenu majku. Ivin otac, kako bi zaštitio ćerku i ženu, isprečio se između njih i dobio jak udarac u glavu. Da se nije Boban postavio između Đilasa i njih dve, Iva ili njena majka bi dobile batine. Ćerka je sve to gledala - kaže izvor Kurira i dodaje:- Sve je trajalo nekoliko minuta, i Đilas i Iva su pozvali policiju, ekipa je brzo izašla na teren i sačinila službenu belešku. Đilas je kazao da nikog nije udario. Štaviše, tvrdio je da je on izbegavao udarce i sklanjao Ivinog oca.

Milionski razvodPrema rečima našeg izvora, Dragan i Iva Đilas, kad god se sretnu, susret se završi zvanjem policije.- Kamen spoticanja je podela imovine i visina alimentacije. Iako je Iva s decom ostala u dupleksu na Vračaru, čija je cena oko 700.000 evra, a u kojem su nekad svi zajedno živeli, potražuje ukupno oko osam miliona evra - četiri miliona evra u nekretninama i četiri miliona evra u kešu. Pored toga, ona na ime izdržavanja dece i nje same traži mesečnu alimentaciju od čak 10.000 do 16.000 evra. Tako je bilo i ovog puta. Iva je skrenula Draganu pažnju da ne daje dovoljno novca za decu, što se završilo incidentom.Dragan i Iva Đilas bili su u braku četiri godine, a razvod je zapeo oko podele imovine.- Iva mu ne da razvod dok se ne dogovore oko raspodele nekretnina i novca. On joj nudi mnogo manje novca nego što ona smatra da treba da dobije - kaže izvor našeg lista.

Ljubav na prvi pogledĐilas je pre nekoliko meseci prodao firmu „Dajrekt medija“, a ima 25 odsto akcija u firmi „Multikom“, koje se procenjuju na nešto manje od pola miliona evra.Pored pomenutog stana, Đilas ima stan u Mileševskoj ulici na Vračaru od 90 kvadrata, kao i vilu na Senjaku.Bivši šef demokrata i Iva Đilas upoznali su se u Institutu za transfuziju krvi, gde ona radi kao lekar. Građanski brak su sklopili u septembru 2009. a na večnu ljubav su se zakleli 2010. godine u kapeli Svetog Simeona Mirotočivog u Patrijaršiji. Đilasu je to drugi brak, a iz bračne zajednice s Milicom Delević ima dve ćerke. Draganu i Ivi Đilas je prosleđen SMS s pitanjem, ali nisu odgovorili.

Iskreno Boban Pelević otvorio dušu TAČNO JE, ĐILAS ME JE UDARIOBoban Pelević, otac Ive Đilas, potvrdio je juče naša saznanja. On je za Kurir rekao da ga je bivši zet udario po licu, te da ima masnicu ispod oka, ali da ne može u ovom trenutku da iznosi više detalja.Ekipa Kurira posetila je Ivu Đilas u stanu na Vračaru, gde živi s decom i roditeljima. Vrata dupleksa otvorila je njena majka i pošto je saslušala sve u vezi sa čim su novinari došli, pozvala je svog supruga. Na vratima se pojavio Ivin otac Boban i potvrdio da se incident dogodio.- Ova masnica ispod oka mi je od njega. Đilas nas teroriše već dve godine. Ne želimo ništa više da komentarišemo - kazao je Pelević.Prema rečima Ivinog oca, ona je bolesna i nije mogla da siđe sa sprata.Iva je tu, ali ima virus i ne može da siđe da razgovara s vama - naveo je on, a nedugo zatim čuo se i Ivin glas. Ona je zamolila oca da prestane da priča s novinarima.

ReagovanjaVesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća: To je za zatvorS kojim pravom Đilas maltretira (van)bračnog partnera, a kamoli njenog roditelja?! Eto, ko nam je bio na važnim državnim funkcijama. To su strašne stvari, za svaku osudu, za zatvor.Žarko Trebješanin, psiholog: Posebna odgovornostSvi ljudi koji su javne ličnosti imaju posebnu odgovornost u društvu. Neko će da se ugleda na njih.Slavica Đukić Dejanović, psihijatar: Poremećaj nagonaAko su nasilnici javne ličnosti, to vam je po onoj narodnoj „u selu knez, u kući jež“. Nasilje je vezano za poremećaj nagona i emocija, a ne za inteligenciju, koju oni mogu da koriste kao fasadu i za prikrivanje, čime je nasilje još opasnije.

Jadao se drugarimaTAST ME JE PRVI NAPAODragan Đilas ispričao je prijatelju da su ga napali i tast i tašta kad je vraćao dete. Navodno, posle svađe tast ga je udario po ulicu, a on je njega potom oborio na pod i držao mu ruke. Zatim su i jedni i drugi zvali policiju. I po Đilasovoj verziji ćerka je posmatrala svađu i sukob.Čista ironijaBIVŠI GRADONAČELNIK U SIGURNOJ KUĆI: KAZNITE MUŽEVE NASILNIKEU vreme dok je bio gradonačelnik Beograda 2013. godine, Đilas je najavio da će tražiti zatvorske kazne sa sve muževe koji prete i zlostavljaju svoje žene!Đilas je kazao da će DS, koji je tad vodio, pokrenuti inicijativu u Skupštini Srbije za izmene zakonskih propisa kako bi pretnje nasiljem bile oštrije kažnjene. Đilas je ovo izjavio pošto je posetio štićenice sigurne kuće posle incidenta koji se dogodio, a kad je bivši suprug jedne štićenice upao u kuću i nožem povredio nju, njihovog sina i još jednu ženu koja je pokušala da ih zaštiti.Đilasova imovina- vila na Senjaku (193 kvadrata sa 10 ari placa) - milion evra- stan u Mileševskoj ulici (90 kvadrata) - 225.000 evra- stan u Ulici patrijarha Varnave (dupleks od 270 kvadrata) - 700.000 evra- automobil BMW (2007) - 50.000 evra- 25 odsto akcija u firmu „Multikom grup d.o.o.“ u vrednosti od 56.139.880 dinara - 467.832 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja